Kedvenc helyek

Csak két hétig látható itthon a Michael Jackson-mozi

A legendás popsztár utolsó próbáiról, a nagy visszatérésre való felkészüléséről készített felvételek nagyfelbontásban, digitális hanggal október 28-án kerülnek a világ mozijaiba, limitált ideig, mindösszesen 2 hétig.
Október 28-tól Magyarország is az első sorból csodálhatja meg Michael Jackson utolsó turnéjának előkészületeit, a Sony Pictures Entertainment és a Sony Music Entertainment gondozásában.

A Michael Jackson örököseinek teljes támogatásával készített This Is It című film sok száz órányi anyagból állt össze, mely az utolsó próbákon és a színfalak mögött készült – a felvételek nagyfelbontású kamerával, a legmodernebb digitális hangtechnika igénybevételével készültek. A legtöbb képsort 2009. júniusában, a Los Angeles-i Staples Centerben valamint az inglewood-i The Forumban rögzítették, ahol a sztár nagy visszatérésére, a londoni, 50 koncertből álló megashow-jára készült. A filmesek Jackson pályájának korábbi szakaszait is felelevenítik, és néhány – az énekes legközelebbi barátaival és munkatársaival készült – interjút is felhasználnak.

A zene- és Michael Jackson-rajongók fantasztikus lehetőséget kapnak a bemutatóval: közvetlen közelről élvezhetik a koncertet és ismerhetik meg még jobban a művészt. Az alkotók ígérik, hogy tisztelettel és méltósággal közelítenek az énekes örökségéhez.

– Nem egyszerűen tisztelegni akarunk egy zseniális művész emléke előtt – nyilatkozta John McClain, a film egyik készítője, zenei producer, aki több mint 40 éve a Jackson család barátja –, hanem hozzá méltó ajándékot szeretnénk átnyújtani annak a sokmillió rajongónak, akiket élete minden pillanatában szolgált. A felvételekről, az énekéből, táncából fantasztikus erő és energia árad. Ez a film kristálytiszta bizonyítéka lesz annak, hogy Michael Jackson az egyik legnagyobb, legizgalmasabb, legtehetségesebb művész volt, aki valaha színpadra lépett.

– A stábunknak fantasztikus élmény volt átélni azt az erőt és szenvedélyt, amivel Michael Jackson a koncert előkészületeibe vetette magát – tette hozzá Kenny Ortega, az élő koncert és a film rendezője. – Az első ötletektől, a szinte kész előadásig folyamatosan követtük őt a kamerával: bár a koncert már sosem kerül színpadra, a nézők igazi színpadi csodát fognak látni. 
IC Press
2009.09.03
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.