Kelesztés - Pál Csaba kiállítása

Budapest, Óbudai Társaskör, 2009. szeptember 9. - október 4.
Pál Csaba már a kilencvenes évek elejétől számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt festményeivel, fotóival, melyek egyéni látásmódot igényelnek a befogadótól.
Idén ősszel is rendhagyó tárlata nyílik, melynek három jól elkülöníthető része mind technikai, mind tematikai értelemben más és más, izgalmas vonalat képvisel. Az első rész képei bonyolult technikával készültek, mégis befogadhatók és izgalmasak a külső szemlélő számára. A művész fehér vászonra fest fekete vonalakat, foltokat, gesztusokat, és minden új elem festésénél digitális felvételeket készít, melyek később egyfajta animációként jelennek meg.
 
A tárlat második része, az Installáció fotói egy csirázó bab „történetét” mesélik el állóképeken. A csírázás folyamatát bemutató művek az állandó körforgás misztikumába segítenek belesni, hiszen ősidők óta nagy tisztelet övezi az életerőt hordozó csírázó magvakat, melyek kultúránkban az új élet kezdetét és a halál utáni újjászületést szimbolizálják. A harmadik részben rajzok és festmények láthatók különleges megvilágításban. A művek a kérdés felvetésére ösztönöznek: cselekedeteink folyamata a fontos, vagy azok következménye?
  
A tárlat szeptember 9-től október 4-ig látogatható az Óbudai Társaskör Galériában. (Budapest III. Kiskorona u. 7.) 
 
Részletek: http://www.obudaitarsaskor.hu
 
A tárlat kritikája a www.revizoronline.com oldalon olvasható. 
2009.09.07
|
(8 kép)
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.