Kedvenc helyek

Milliókat ért Michael Jackson kesztyűje

Vasárnap 57 600 dollárért, vagyis közel 10 millió forintért vásárolták meg Michael Jackson egyik félpár kesztyűjét.
Michael Jackson 1996. november 15-én Ghost című filmjének bemutatóján viselte a most elárverezett kesztyűt Sydneyben, pár órával azután, hogy összeházasodott Debbie Rowe-val. A kesztyűt a filmvetítés után a közönség soraiba dobta, ahol az azóta már meghalt gyűjtő, Bill Hibble szerezte meg, most pedig a férfi édesanyja ajánlotta fel árverésre.

A Bonhams & Goodmans aukciós ház a harmincezer ausztrál dolláros becsült ár majdnem kétszereséért tudta eladni a kesztyűt, amelyet a Las Vegas-i Hard Rock Hotel vásárolt meg. A szálloda kurátora, Warwick Stone elmondta: a legtöbb gyűjtőnek fájt a foga a kesztyűre, és az 57 600 dollár szinte ingyen van egy ekkora kincsért.

Michael Jackson június 25-i halála óta ez volt az első kesztyűje, amelyet elárvereztek. Stone az ABC ausztrál televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy még idén az Egyesült Államokban három másik kesztyű is kalapács alá kerül majd.

A vasárnap megvásárolt kesztyűt Elvis Presley egyik 357-es Magnum típusú pisztolya, és Sid Vicious, a Sex Pistols  basszusgitárosának nyaklánca mellett fogják kiállítani a Las Vegas-i hotelkaszinóban.
Yahoo
2009.09.07
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.