Kedvenc helyek

Ákos: a jubileumi dalestek teljes anyaga hang- és képhordozón

Az elegáns, látványos turnét dupla CD, DVD, és – magyar előadótól elsőként – blu-ray kiadvány örökíti meg.
Ákos, az énekes, zeneszerző, szövegíró, költő, alkalmi színész és kliprendező 2008-ban töltötte be negyvenedik életévét. A kilencvenes évek kultikus zenekarának, a Bonanza Banzai-nak alapító-énekese több mint húsz éve ír és ad elő dalokat, ezalatt 24 magyar nyelvű és hat angol albumot rögzített. A kiadványok többsége aranylemez lett, de több platina is van köztük. Töretlen sikerét több száz telt házas koncert, lelkes, kitartó és fogékony közönség, valamint számtalan szakmai díj jelzi.

Ákos 2008. szeptemberétől egy éven át jubileumi, akusztikus előadásokkal járta az országot, ezalatt 29 koncertet adtak, 65.000 érdeklődőnek zenéltek, a produkció összesen 8.898 kilométert utazott. Az előadás mindenütt fergeteges siker volt, számos helyszínen adtak dupla koncertet a nagy érdeklődés miatt.

Az elegáns, látványos turnét dupla CD, DVD, és – magyar előadótól elsőként – blu-ray kiadvány örökíti meg. A dupla CD-n a koncert teljes hanganyaga (32 track) hallható, a maszter Belgiumban készült, Paul Vander Jonckheyd keze alatt. A DVD szintén az előadás komplett felvételét tartalmazza, extraként a feliratokat, három hangnormát (sztereó, DolbyDigital 5.1 és DTS), valamint a 2009-es extra turnédalokat kapjuk.A Blu-ray nem egyszerűen jobb képminőséget kínál: a DVD anyagától teljesen különböző előadás felvétele látható rajta HD-felbontásban, sztereó és térhatású hanggal, valamint rengeteg extrával, werkfilmmel, klipekkel. Jellemző az anyag igényességére, hogy még a werkfilm is HD-ben került rögzítésre. A dupla CD és a DVD különlegesen szép Super Jewel Boxban lát napvilágot. A dupla CD és a DVD tervezett országos megjelenése: 2009. október 2, míg a BluRay-lemez várhatóan 2009. novemberében kerül a polcokra.
2009.09.09
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.