Michael Jackson: This Is It

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (88)
Tudjuk, hogy Jimmy halála óta igazán nagy veszteség nem érheti az emberiséget, idén júniusban mégis egy pillanatra megállt az ütő a világ vérkeringésben, amikor Michael Jackson váratlanul (?) elhagyta az árnyékvilágot.
Meghalt a király, éljen a király! – szokás ilyenkor mondani, csakhogy nincsen kit dicsőíteni, mert Jackóhoz fogható uralkodót az utóbbi évtizedekben nem termelt ki a zeneipar. Ugyan ki tud megnevezni olyan előadót, aki kiskorában olyan cuki volt, mint Tóth Lüszi; tinédzserként sármos, akár Kárász Zénó; fiatal felnőttként olyan vagány, mint James Dean; érett férfiként pedig Teréz anya gondoskodásával aggódott bolygónkért és lakóiért?
 
A fél évszázados (és ebből minimum 45 évet reflektorfényben töltő) Michael Jackson ötvenkoncertes fellépéssorozattal készült a nagy visszatérésre, melynek a This Is It (= Ez Az) címet adta, ám visszatérés helyett csak ez lett belőle: egy a kulisszák mögé pillantó koncertfilm a felkészülési időszakról, melyben Jackson azzal a Kenny Ortega koreográfussal dolgozott újra együtt, aki Gene Kellytől tanulta a szakmát, és aki színpadi munkái mellett a High School Musicalek rendezésével szerzett filmes gyakorlatot. Istenem, lehet, hogy valaki számított a tragédiára, és a halálozási rovat kolumnistáihoz hasonlóan idejében elkezdte fogalmazni az audiovizuális gyászhírt? 
 
Tegyük inkább félre a gyanúsítgató elméleteket, és nézzük a zsenit, amíg nézhetjük: egészen pontosan két hétig, hogy karácsonykor már DVD-n kerülhessen a film a fa alá egy pár flitteres kesztyű kíséretében…  
csmozi
2009.10.15
|
This Is it
amerikai koncertfilm, 100 perc, 2009
A pop királyának utolsó, kemény próbákkal teli napjai. We love you, Michael!
Rendező:

Kenny Ortega

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. október 28.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:20
Atomcsapda
amerikai-angol-német-kanadai akció-thriller, 2002
18:45
Parker
amerikai akciófilm, 2013
18:50
Én, Pán Péter
amerikai filmdráma, 2004
18:55
Szívem csücskei
amerikai vígjáték, 2005
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.