A nagy vakáció

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
A filmtörténet legszerethetőbb ripacsa, Louis De Funes ismét akcióban! Ráadásul ezúttal a kultikus Csendőr-sorozat rendezőjével karöltve. És bár a rutinosabb néző szinte filmkockára pontosan meg tudja jósolni, mikor éri az első dühroham, mégis – hasonlóan korábbi munkáihoz – megunhatatlan művel van dolgunk.
Charles Bosquier, a szerény üldözési mániával megáldott iskolaigazgató a feleségével szigorú elvek szerint vezeti a gimnáziumot. Nem csoda hát, hogy kikel magából, amikor kiderül, hogy fia megbukott az angol vizsgáján. Az direktor elhatározza, hogy tanulásra kényszeríti fiát, és nyelvtanfolyamra küldi Angliába.
 
A kamasznak azonban esze ágában sincs szüleire hallgatni. Rábeszéli egyik barátját, hogy utazzon el helyette, ő meg egy szajnai kajaktúrára megy. A személycserére azonban hamar fény derül, és a felháborodott igazgató úr fia keresésére indul.
kirsch
2009.09.16
|
Les Grandes vacances
francia-olasz vígjáték, 84 perc, 1967
Rendező:

Jean Girault

(13 kép)


Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.