HUNG - Neki áll a zászló

Hung, amerikai vígjátéksorozat, 2009
HBO, kedd, 21.30 (ism.: vasárnap, 22.10), HBO2, szerda, 22h

Gyakran mondjuk viccelődve, hogy nem a méret a lényeg… Ray Drecker valószínűleg nem így vélekedik, számára ugyanis átlagon felüli férfiassága jelenti az egyetlen kiutat reménytelen (anyagi) helyzetéből. Az HBO saját gyártású vígjátéksorozata, a HUNG - Neki áll a zászló 2009. október 6-tól látható az HBO műsorán.
Évekkel ezelőtt Ray Drecker (Thomas Jane) tehetséges sportoló volt a középiskolában, népszerűségnek örvendett, és - legalábbis látszólag - sikeres jövő előtt állt. Ma azonban középkorú középiskolai tanárként és az iskolai kosárlabdacsapat edzőjeként alulfizetett, biztosítása nincs, és teljesen magába roskadt, húsz évi házasság után ugyanis felesége, Jessica (Anne Heche) lelépett a bőrgyógyászával. Majd miután egy tűzvész során csaknem teljesen leégett a szüleitől örökölt, és amúgy is „lepukkant” detroiti otthona, Ray elérte élete abszolút mélypontját… Az egyébként vele élő két iker gyermeke (Charlie Saxton és Sianoa Smit-McPhee) elköltöztek az anyjukhoz és annak tisztaságmániás férjéhez.
 
Magányos, teljesen padlón van, így kifogyva az ötletekből Ray ellátogat egy helyi önsegítő körbe, amelynek az a vezérelve, hogy mindenki találja meg a saját „sikerének a kulcsát”, amivel pénzt csinálhat. Az első alkalom nem sikerül túl szerencsésen… ám az ex-szeretőjével, a mellesleg költőnőnek készülő Tanyával (Jane Adams) való nem túl reményteljes találkozás után Ray nagy felfedezést tesz… 
 
Kilátástalan helyzetében gyakran kétségbeesett lépésekre szánja el magát az ember. Így tesz Ray is. A deréktól lefele jól ellátott férfi elhatározza, hogy „legbecsesebb vagyontárgyából” kovácsol előnyt, bízva abban, hogy így végre meg tudja csinálni a szerencséjét. Tanya segítségével - aki váratlanul Ray stricijének lépteti elő magát - a férfi ismeretlen vizekre evez, valójában dzsigolónak állva (amolyan férfi kísérőként) megpróbálja ellensúlyozni a hétköznapi nehézségeket egy olyan kiszámíthatatlan és egyszer fenn-egyszer lenn vállalkozással, amiről szinte semmit nem tud - ám adottságát egyedülálló módon képes kiaknázni. 
 
A Detroit gazdasági nehézségekkel küzdő külvárosában forgatott sorozat alkotói, Dmitry Lipkin (a „The Riches” alkotója) és Colette Burson, fekete humorral fűszerezve mutatják meg egy olyan férfi küzdelmét, aki megpróbál felülkerekedni a személyes kudarcain, amelyeknek a gondokkal küzdő gazdasági helyzet sem kedvez. 
 
2009.09.18
|
(18 kép)


Filmek a TV-ben
18:20
A defektes macska
német film, 2018
18:25
Mission: Impossible II
amerikai akciófilm, 2000
18:50
Kong: Koponya-sziget
amerikai akciófilm, 2017
18:50
Total Recall - Az emlékmás
amerikai sci-fi akciófilm, 1990
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
13:50
Simon
II. évad, 26. rész
13:50
A Tom és Jerry-show
2014, I. évad, 22. rész: Kempingezni jó
13:50
Égi kaland
Clean évad, 1. rész: 107
13:55
Tündér lilinkók
angol-francia animációs filmsorozat, Adalbrekk és a korona, 2019
14:00
A mélység
II. évad, 5. rész: Kenji szörnye
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.