A hatalom hálójában

Damages, amerikai krimisorozat, 2007
AXN, kedd, 21h

Az AXN október 6-án 21 órakor egy új, premier-sorozat sugárzásába kezd. A kritikusok által is elismert, New Yorkban játszódó törvényszéki krimisorozat, A hatalom hálójában kerül képernyőre, melynek főszereplői Glenn Close és Rose Byrne.
A hatalom hálójában – mely három Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat is begyűjtött – kíméletlen törvényszéki sorozat, amely a nagy tétre menő New York-i pereskedések világában játszódik. Az egyszerre nagyra tartott és gyűlölt büntetőperes ügyvéd, Patty Hewes (Glenn Close) és a fiatal, simulékony és ambiciózus pártfogoltja, Ellen Parsons (Rose Byrne) feszültségekkel és izgalmakkal teli életét követhetjük nyomon a sorozatban. Ellen megbízatást kap Arthur Forbisher (Ted Danson) milliárdos perbe fogására, akit azzal vádolnak, hogy sötét, illegális ügyleteknek köszönhetően hatalmas vagyonra tett szert, miközben alkalmazottait a csőd szélére juttatta. Az okos, de naiv Ellen hamar ráérez, mit jelent nyerni bármi áron, ám arra is, hogy olykor emberéletek forognak kockán.
 
Glenn Close így nyilatkozott, mikor nyilvánosságra került, hogy elvállalta A hatalom hálójában főszerepét: „Voltaképpen nagyon érdekeltek a sorozat nemi szerepekkel kapcsolatos vonatkozásai, mert azt gondolom, egy hatalommal rendelkező nőt teljesen másképp kezelnek, mint egy hatalommal rendelkező férfit. A férfiak évszázadok óta birtokolják a hatalmat, ellentétben a nőkkel, és sokan még ma is azt gondolják, elfogadhatatlan, ha egy nő utasításainak kell engedelmeskedniük.” 
 
Close – aki Golden Globe és Emmy-díjat is kapott a sorozatban nyújtott alakításáért – elmondta, hogy rendkívül élvezetesnek találta az arrogáns Patty Hewes szerepére való felkészülést, hiszen lehetősége nyílt több olyan nővel is találkozni, akik a szakmájuk csúcsára értek. Így többek közt azzal az ügyvédnővel, aki vádat emelt Osama Bin Laden ellen, és bíróság elé állította az első, World Trade Center elleni robbantásban részt vett terroristát.  
 
2009.09.18
|
(36 kép)


Filmek a TV-ben
18:20
A defektes macska
német film, 2018
18:25
Mission: Impossible II
amerikai akciófilm, 2000
18:50
Kong: Koponya-sziget
amerikai akciófilm, 2017
18:50
Total Recall - Az emlékmás
amerikai sci-fi akciófilm, 1990
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
14:10
Tanuljunk Timmy-vel!
I. évad, 10. rész
14:10
Mr. Bean
2002, I. évad, 92. rész: Teddy a pilóta
14:15
Buckó
német animációs filmsorozat, Vendég a háznál, 2013
14:15
Vadócok
2018, II. évad, 46. rész: A savanyúcukor
14:15
Halloweeni rémület
Clean évad, 1. rész: 108
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.