Jól ment a Zombieland

A Zombieland című, Woody Harrelson főszereplésével forgatott horrorkomédia lett az elmúlt hétvége győztese az észak-amerikai jegybevételi toplistán: a film 25 millió dollárt keresett, amivel csak kicsivel előzte meg az eddigi nyertest, a Derült égből fasírtot.
Habár a Zombieland tényleg csak egy hajszállal végzett a második helyet kivívó (és eddig két hétvége folyamán is az élen álló) 3D-s animációs rajzfilm előtt (mely 24,6 millió dollárt szedett össze az amerikai és a kanadai mozikban az elmúlt hétvége folyamán), még így is az eddigi legjobb nyitást produkálta a valaha Woody Harrelsonnal a főszerepben forgatott filmek közül (korábban az 1993-as Tisztességtelen ajánlat volt a bajnok, 18 millió dolláros nyitó eredménnyel). 
 
A harmadik helyre érdekes módon egy „újrabemutató” került fel: 12,5 milliós bevételre tett szert a Toy Story & Toy Story 2 3D, ami a Játékháború harmadik részének jövő júniusi premierjét vezeti be. A korábbi hétvége nagy vesztese, a Hasonmás az ötödik helyen tartja magát, 7,3 millió dolláros bevétellel. Hazánkban a Bruce Willis főszereplésével készült sci-fi a toplista ezüstérmese lett, 22.275 látogatóval és 27 millió forint körüli jegybevétellel október 1. és 4. között (nálunk a győztes A csúf igazság című romantikus komédia lett: országszerte közel 30 ezren voltak rá kíváncsiak, akik csaknem 35 millió forintot hagytak a kasszáknál). 
 
A magyar mozikba november 26-án érkező Zombieland című vígjáték a zombifertőzött világban rekedt túlélők elképesztő kalandjait mutatja be. Harrelson mellett játszik benne Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin és Bill Murray is. A film forgatásának érdekessége pedig az volt, hogy a köztudottan környezetvédő Harrelson csak azzal a feltétellel vállalta el a főszerepet, ha a producerek teljesítik speciális, környezettudatos kikötéseit. 
 
A Zombieland készítése közben például minden elektronikus készüléknek energiatakarékosnak kellett lennie, és a lehető legrövidebb ideig szabadott csak őket bekapcsolva tartani; a büfé nem használhatott eldobható tányérokat vagy poharakat, csak a porcelán vagy lebomló anyagból készült edény volt megengedett. A műanyag palackos vizek kitiltásáról pedig a szerződés külön bekezdése rendelkezett… 
 
 
 
(bbc.co.uk, IC Press) 
 
 
2009.10.06
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
20:00
20:00
A védelmező 2
amerikai akciófilm, 2018
20:00
20:50
Columbo: Elfelejtett hölgy
amerikai krimi, 1975
21:00
Dzsungelháború
amerikai-spanyol akciófilm, 1994
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.