Zack és Miri pornózik

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (2)
Az elmúlt évek vígjáték-felhozatalába üde színfoltot hozott a nyálas esküvői romkomok és spermás kamaszkomédiák közé precízen bekalibrált zsáner, az ivarérett férfi nézőket célzó szexkom: a hormonzavaros Apatow-opusok farvizén idén a hullám hajdani éllovasa is visszatért anyaműfajához, hogy bizonyítsa 15 esztendeje töretlen állóképességét.
Kevin Smith a View Askew-univerzumában játszódó szexuális eszmecserefilmjei (Shop-stop; Képtelen képregény) után ezúttal vadonatúj szereplőkkel, vadidegen terepen érvényesíti szokásosan vérbő verbális humorát, eleven atmoszférateremtő képességét és olthatatlan Star Wars-rajongását. Furcsa kisvárosi hőspárosa, a gimnáziumi tortúrák óta szigorúan baráti kapcsolatot ápoló Zack és Miri a közüzemi számlatartozások és a tízéves érettségi találkozó masszív kudarcélményének kettős nyomására úgy döntenek, amatőrpornót forgatnak magukról a helyi kávézó infrastruktúráját és a környékbeli deviánsok közreműködését igénybe véve: a triplaikszes filmkészítés kemény kihívásai azonban a vártnál komolyabb érzelmi próba elé állítják őket.
 
Smith egyfelől szőrös tökű profihoz méltón teljesíti a műfaj és a pornóforgatós tematika elvárásait (a kötelező meleg figura zseniális, az elmaradhatatlan valódi szexikont pedig maga a legendás Traci Lords képviseli), másfelől romantikus szakmai elfogultsággal mutatja be a filmkészítés közösségformáló erejét (ami nem igazán tartozott a Spermafióka vagy a Cukrosnéni főbb erényei közé). Friss műve egyszerre bájos szerzői önvallomás és érett párkapcsolati eszmefuttatás – igazi felnőttfilm a kifejezés ritkábban használt értelmében.
 
DD 5.1-es angol, magyar hang van, extrák nincsenek. 
vadalma
2009.10.07
|
Zack and Miri Make a Porno
amerikai vígjáték, 102 perc, 2008
Az anyagi bajba sodródott lakótársak pornófilm forgatására adják fejüket, és szépen lassan egymásra találnak. Botrányosan vicces film a Shop-stop rendezőjétől.
Rendező:

Kevin Smith

Színész:

Seth Rogen
(Zack)

Elizabeth Banks
(Miri)

Justin Long
(Brandon)

Jason Mewes
(Lester)

Brandon Routh
(Bobby Long)

Tom Savini
(Jenkins)

Jeff Anderson
(Deacon)

Katie Morgan
(Stacey)

Traci Lords
(Bubbles)

Forgalmazza: Budapest Film

Kapcsolódó cikkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
18:05
Ebgondolat
amerikai film, 2019
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:15
A piszkos tizenkettő
amerikai-angol háborús film, 1967
18:20
James Bond: A világ nem elég
angol-amerikai akciófilm, 1999
18:25
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.