Közös titkunk

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (1)
Dennis Lee bemutatkozó nagyjátékfilmjének már andalító zenével aláfestett, természeti képeket és hétköznapi tárgyakat bemutató főcíme csendes-érzelmes drámát ígér, és a mű be is teljesíti a nézői elvárásokat.
Michael, az apjától elhidegült fiatal író egy családi esemény miatt hazatér a szülői házba, ám a még el sem kezdődött ünneplést váratlan tragédia szakítja meg. A szerencsétlenség hatására a férfi emlékezni kezd: számtalan flashback során ismerjük meg egy zsarnok apa elnyomása alatt, egy önfeláldozó anya védelmében töltött gyermekkorát, a hozzájuk és a szövetségesévé váló, fiatal nagynénihez fűződő viszonyát. A sötét tónusú múltbeli képek pedig a lappangó titkokat szintén tartogató jelenben lassanként mégis kitisztulnak – szó szerint és átvitt értelemben egyaránt.
 
Vélhetően nem szándékoltan, de a Közös titkunk egy-egy motívum, apró párhuzam révén több más, családi problematikát (is) boncolgató filmhez kapcsolódik a Tintahal és a bálnától kezdve (l. a gyerekes „plágiumot”) a Good Will Huntingon át („Nem a te hibád!”) a Grace nélkül az életig (a karóra kiemelt szerepe). Lee művében ezenkívül keverednek a tragikus elemek, a hétköznapi drámák és a visszafogott humor. Mindez (és a hatásos, ám minden túlzástól mentes színészi – Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Julia Roberts, Emily Watson – játék) rendkívül finom, érzékeny munkává teszi, melyből még néhány megragadó, festmény szépségű képet is emlékezetünkbe véshetünk.
 
A hang magyar sztereó és angol DD 5.1-es, a felirat magyar; extra nincs a lemezen. 
fürkész
2009.10.19
|
(13 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
A talaj a lábam alatt
osztrák film, 2019
18:15
Szerelemmel fűszerezve
amerikai romantikus film, 2019
18:15
Só, bors, szerelem
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:20
Mission: Impossible - Fantom protokoll
amerikai akciófilm , 2011
18:40
Rossz társaság
amerikai akcióvígjáték, 2002
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.