Közös titkunk

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (1)
Dennis Lee bemutatkozó nagyjátékfilmjének már andalító zenével aláfestett, természeti képeket és hétköznapi tárgyakat bemutató főcíme csendes-érzelmes drámát ígér, és a mű be is teljesíti a nézői elvárásokat.
Michael, az apjától elhidegült fiatal író egy családi esemény miatt hazatér a szülői házba, ám a még el sem kezdődött ünneplést váratlan tragédia szakítja meg. A szerencsétlenség hatására a férfi emlékezni kezd: számtalan flashback során ismerjük meg egy zsarnok apa elnyomása alatt, egy önfeláldozó anya védelmében töltött gyermekkorát, a hozzájuk és a szövetségesévé váló, fiatal nagynénihez fűződő viszonyát. A sötét tónusú múltbeli képek pedig a lappangó titkokat szintén tartogató jelenben lassanként mégis kitisztulnak – szó szerint és átvitt értelemben egyaránt.
 
Vélhetően nem szándékoltan, de a Közös titkunk egy-egy motívum, apró párhuzam révén több más, családi problematikát (is) boncolgató filmhez kapcsolódik a Tintahal és a bálnától kezdve (l. a gyerekes „plágiumot”) a Good Will Huntingon át („Nem a te hibád!”) a Grace nélkül az életig (a karóra kiemelt szerepe). Lee művében ezenkívül keverednek a tragikus elemek, a hétköznapi drámák és a visszafogott humor. Mindez (és a hatásos, ám minden túlzástól mentes színészi – Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Julia Roberts, Emily Watson – játék) rendkívül finom, érzékeny munkává teszi, melyből még néhány megragadó, festmény szépségű képet is emlékezetünkbe véshetünk.
 
A hang magyar sztereó és angol DD 5.1-es, a felirat magyar; extra nincs a lemezen. 
fürkész
2009.10.19
|
(13 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.