Elő-Halloween a Toldi moziban

Budapest, Toldi, 2009. október 30. 21:00
Elő-halloweeni duplavetítést tartanak a budapesti Toldi moziban: a geekz.blog.hu ajánlásával két horrorfilmet nézhetünk meg a boszorkányok és kísértetek ünnepe előtt egy nappal, azaz október 30-án.
Az este 9-kor kezdődő eseményre igen jutányos áron, mindössze 500 forintért válthatunk belépőt. Halloween alkalmából természetesen két rémfilmet nézhetünk meg: a Tágra nyílt elme (From Beyond) eredeti, angol nyelvű rendezői változatát, majd a Black Magic II. (Gou hun jiang tou) című hongkongi-szingapúri folytatásfilmet kínai (mandarin) nyelven, angol felirattal. 
 
A Tágra nyílt elme a Re-animátor rendezőjének, Stuart Gordonnak 1986-os horrorja, amit a neves horrorszerző, H.P. Lovecraft novellája alapján forgatott. A geekz.blog.hu-n olvasható kritika szerint a film „a body horror egyik alapköve”, és azt mutatja be, „hogyan fordul ellenünk a saját testünk az elménk biztatására”. A Tágra nyílt elme egy különleges kísérletről szól, melynek során egy kutatócsoport egy félelmetes lényt alkot. Kezdetben a tudósok maximálisan tudják kontrollálni a lényeket, de egy óvatlan pillanatban elszabadul a pokol… 
 
A Shaw Brothers gyártásában készült 1976-os Black Magic II. című zombifilmben két orvos – akik párjukkal érkeznek vakációzni egy szingapúri szigetre – egy gonosz boszorkánymester praktikáival kénytelen szembesülni: a fekete mágus varázslatainak hatására élőhalottak és a fekete mágia egyéb áldozatai árasztják el a trópusi várost. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
 
 
2009.10.29
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.