Jön a True Blood második évada

November 17-től a második évaddal folytatódik a népszerű True Blood – Inni és élni hagyni című sorozat az HBO-n. Bon Tempsben, a louisanai kisvárosban a nem is olyan távoli jövőben romantika, feszültség, rejtély és humor keveredik, amióta csak a vámpírok kikeltek a koporsóból a tömeggyártott szintetikus vér felfedezésének köszönhetően.
Alan Ball, a True Blood - Inni és élni hagyni ötletgazdája, írója, rendezője és executive producere visszatért a kormányrúdhoz, hogy a vámpírok és halhatatlan lények rajongói ne maradjanak utánpótlás nélkül. Az első évad kedvező nézői fogadatása után természetesen nem volt kérdés a folytatás, és az amerikai sajtó sem fukarkodott az elismeréssel: a detroiti, baltimore-i, denveri és orlandói lapok az egyik legjobb tévésorozatnak kiáltották ki. Az USA Today a „vad fantáziájú” jelzővel illette, míg a Washington Post „pimasznak, gátlástalannak és játékosan hátborzongatónak” titulálta. A TV Guide így méltatta a sorozatot: „szexi és borzongató, gyakran vad humorral”.
 
Alan Ball kreálmányának, az HBO borzongatóan szexi és „vadul” szórakoztató drámasorozatának újabb szériája Charlaine Harris második Sookie Stackhouse-regényén alapul, amely Élőhallottak Dallasban címen fellelhető a hazai könyvesboltokban az Ulpius-ház Könyvkiadó jóvoltából. És nemsokára a polcokra kerül a harmadik regény is, a Holtak klubja, így a vámpírkalandok folytatásáig csupán december 1-jéig kell várniuk a True Blood sorozat rajongóinak is.
 
És hogy mire is számíthat az, aki a novemberben visszatérő filmsorozatot választja? A második széria továbbra is a romantikát, a rejtélyt és a humort elegyíti egy szerelmi történetben. Az embertársai gondolataiban olvasó pincérnő, Sookie Stackhouse (a szerep megformálásáért Golden Globe-díjjal is elismert Anna Paquin) vonzódása a 173 éves vámpír, Bill Compton (Stephen Moyer) iránt továbbra sem ismer határokat. Azonban ezúttal ez szó szerint igaz, hiszen egy időre Dallasba települ a sztori, ahová egy vámpír megmentésére sietnek. Mindeközben Bill otthont biztosít „teremtményének”, a tapasztalatlan és férfira éhes vámpírlánynak, Jessicának (Deborah Ann Woll), aki okoz némi fejtörést neki. Színesebbnél színesebb karakterekkel körülvéve – mint például Sookie újjászületett” bátyja, Jason (Ryan Kwanten), aki a „Light of Day” egyházi szervezethez csatlakozva kezd új életet, és az alakváltó főnök, Sam Merlotte (Sam Trammell), Sookie pimasz barátnője, Tara Thornton (Rutina Wesley), aki szerelmi románcba bonyolódik, valamint Andy Bellefleur nyomozó (Chris Bauer) – Sookie és Bill kötődése mit sem veszít erejéből, még az erőszakos, vámpírokkal összefüggő újabb rejtélyek ellenére sem. És persze minden rész sok nyitott kérdést hagy maga után, így fokozva az izgalmakat egészen a következő epizódig.
 
2009.11.02
|


Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
04:04
Pat, a kutya
2017, I. évad, 27. rész: 3D nyomtató
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 18. rész: Norm hallja a sikításodat az űrben
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, IV. évad, 622. rész: A Csekk
04:10
Timmy
III. évad, 1. rész
04:10
Pat, a kutya
2017, I. évad, 28. rész: Biztonságos karácsony
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.