Jön a True Blood második évada

November 17-től a második évaddal folytatódik a népszerű True Blood – Inni és élni hagyni című sorozat az HBO-n. Bon Tempsben, a louisanai kisvárosban a nem is olyan távoli jövőben romantika, feszültség, rejtély és humor keveredik, amióta csak a vámpírok kikeltek a koporsóból a tömeggyártott szintetikus vér felfedezésének köszönhetően.
Alan Ball, a True Blood - Inni és élni hagyni ötletgazdája, írója, rendezője és executive producere visszatért a kormányrúdhoz, hogy a vámpírok és halhatatlan lények rajongói ne maradjanak utánpótlás nélkül. Az első évad kedvező nézői fogadatása után természetesen nem volt kérdés a folytatás, és az amerikai sajtó sem fukarkodott az elismeréssel: a detroiti, baltimore-i, denveri és orlandói lapok az egyik legjobb tévésorozatnak kiáltották ki. Az USA Today a „vad fantáziájú” jelzővel illette, míg a Washington Post „pimasznak, gátlástalannak és játékosan hátborzongatónak” titulálta. A TV Guide így méltatta a sorozatot: „szexi és borzongató, gyakran vad humorral”.
 
Alan Ball kreálmányának, az HBO borzongatóan szexi és „vadul” szórakoztató drámasorozatának újabb szériája Charlaine Harris második Sookie Stackhouse-regényén alapul, amely Élőhallottak Dallasban címen fellelhető a hazai könyvesboltokban az Ulpius-ház Könyvkiadó jóvoltából. És nemsokára a polcokra kerül a harmadik regény is, a Holtak klubja, így a vámpírkalandok folytatásáig csupán december 1-jéig kell várniuk a True Blood sorozat rajongóinak is.
 
És hogy mire is számíthat az, aki a novemberben visszatérő filmsorozatot választja? A második széria továbbra is a romantikát, a rejtélyt és a humort elegyíti egy szerelmi történetben. Az embertársai gondolataiban olvasó pincérnő, Sookie Stackhouse (a szerep megformálásáért Golden Globe-díjjal is elismert Anna Paquin) vonzódása a 173 éves vámpír, Bill Compton (Stephen Moyer) iránt továbbra sem ismer határokat. Azonban ezúttal ez szó szerint igaz, hiszen egy időre Dallasba települ a sztori, ahová egy vámpír megmentésére sietnek. Mindeközben Bill otthont biztosít „teremtményének”, a tapasztalatlan és férfira éhes vámpírlánynak, Jessicának (Deborah Ann Woll), aki okoz némi fejtörést neki. Színesebbnél színesebb karakterekkel körülvéve – mint például Sookie újjászületett” bátyja, Jason (Ryan Kwanten), aki a „Light of Day” egyházi szervezethez csatlakozva kezd új életet, és az alakváltó főnök, Sam Merlotte (Sam Trammell), Sookie pimasz barátnője, Tara Thornton (Rutina Wesley), aki szerelmi románcba bonyolódik, valamint Andy Bellefleur nyomozó (Chris Bauer) – Sookie és Bill kötődése mit sem veszít erejéből, még az erőszakos, vámpírokkal összefüggő újabb rejtélyek ellenére sem. És persze minden rész sok nyitott kérdést hagy maga után, így fokozva az izgalmakat egészen a következő epizódig.
 
2009.11.02
|


Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
18:15
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:25
Mission: Impossible 2.
amerikai akciófilm, 2000
18:30
Rocky 2.
amerikai filmdráma, 1979
18:35
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
18:45
Parker
amerikai akciófilm, 2013
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
10:35
Bo, az örökmozgó - I. évad
kanadai animációs filmsorozat, Bo és a Pörgőgörcs, 2007
10:35
Ruff Ruff, Tweet és Dave
I. évad, 52. rész
10:45
Tini titánok, harcra fel!
2013, 1211. rész
10:45
A Happó család
2016, 223. rész: Happolimpia
10:46
Badanamu Csapat
I. évad, 14. rész
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.