Michael Jackson a sztár

Az idén nyáron elhunyt Michael Jacksonról készült zenés dokumentumfilm, a múlt héten hazánkban is bemutatott This Is It uralta a halloweeni hétvégét az észak-amerikai jegybevételi toplistán.
A világszerte egy időben, október 28-án bemutatott Jackson-film premierjének első hétvégéjén 21,3 millió dolláros jegybevételre tett szert az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban. A mű már bemutatásának első napján kiemelkedően szerepelt egyébként: aznap 20,1 milliót hozott, igaz, ezt a teljesítményt világszerte sikerült produkálnia. 
 
A BBC értesülései szerint ezzel a This Is It összbevétele már átlépte a 100 milliós álomhatárt (101 millió dollárnál jár), minek hatására a filmet gyártó Columbia Pictures úgy döntött, az eredeti tervekkel szemben (csupán két hétig forgalmazták volna a dokut a mozikban) november 29-ig lesz látható az amerikai filmszínházak műsorán. 
 
Mint azt a doku első sikerei után már nyilvánosságra hozták, a stúdiónak egyéb tervei is vannak: nevezni szeretnék a This Is Itet a jövő évi Oscar-gálán a legjobb film kategóriájában. A filmet rendező Kenny Ortega nyilatkozata szerint az elhunyt sztár meg is érdemelné, hogy a film Oscart nyerjen. Michael Jackson az eredeti tervek szerint 2009. júliusa és 2010. márciusa között ötven koncertet adott volna Londonban, de alig három héttel az első show előtt meghalt. A This Is It a próbák és a kulisszák mögött történtek felvételeiből, valamint a Jackson legközelebbi barátaival, munkatársaival készült beszélgetésrészletekből és archív felvételekből áll össze, és kíván emléket állítani a legendás popsztárnak. 
 
A Michael Jackson-filmet hazánkban is szerették a nézők: a magyar mozikban október 29. és november 1. között 38.636-an váltottak rá jegyet, 45,87 millió forintért. Ezzel a mű a magyarországi box office toplista éllovasa lett, a második helyre szorítva az eddig az élen álló Fel! című animációs alkotást. 
 
A hagyományosan a Halloween kedvenceinek számító horrorfilmek pedig az észak-amerikai mozis toplistán mind a This Is It mögé szorultak: a Paranormal Activity című függetlenfilmes siker, a múlt heti bajnok ezúttal csak az ezüstérmet szereze meg, 16,5 millió dolláros bevétellel, míg a Fűrész VI. a korábbi hétvégéhez hasonlóan ismét kiábrándítóan teljesített: 5,6 milliós eredménye ezúttal csak az ötödik helyre volt elég. A Paranormal Activity alkotóinak ugyanakkor semmi okuk panaszra, hiszen extrém alacsony költségvetésből készült kísértetfilmjük bemutatásának hatodik hetére mindösszesen már 84,8 millió dollárt kaszált. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
 
 
2009.11.02
|


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
18:10
Gattaca
amerikai sci-fi, 1997
18:10
Mamamaffia - Keresztanya
német romantikus vígjáték, 2015
18:15
Ace Ventura - Állati nyomozoo
amerikai vígjáték, 1994
18:20
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:20
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.