Michael Jackson a sztár

Az idén nyáron elhunyt Michael Jacksonról készült zenés dokumentumfilm, a múlt héten hazánkban is bemutatott This Is It uralta a halloweeni hétvégét az észak-amerikai jegybevételi toplistán.
A világszerte egy időben, október 28-án bemutatott Jackson-film premierjének első hétvégéjén 21,3 millió dolláros jegybevételre tett szert az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban. A mű már bemutatásának első napján kiemelkedően szerepelt egyébként: aznap 20,1 milliót hozott, igaz, ezt a teljesítményt világszerte sikerült produkálnia. 
 
A BBC értesülései szerint ezzel a This Is It összbevétele már átlépte a 100 milliós álomhatárt (101 millió dollárnál jár), minek hatására a filmet gyártó Columbia Pictures úgy döntött, az eredeti tervekkel szemben (csupán két hétig forgalmazták volna a dokut a mozikban) november 29-ig lesz látható az amerikai filmszínházak műsorán. 
 
Mint azt a doku első sikerei után már nyilvánosságra hozták, a stúdiónak egyéb tervei is vannak: nevezni szeretnék a This Is Itet a jövő évi Oscar-gálán a legjobb film kategóriájában. A filmet rendező Kenny Ortega nyilatkozata szerint az elhunyt sztár meg is érdemelné, hogy a film Oscart nyerjen. Michael Jackson az eredeti tervek szerint 2009. júliusa és 2010. márciusa között ötven koncertet adott volna Londonban, de alig három héttel az első show előtt meghalt. A This Is It a próbák és a kulisszák mögött történtek felvételeiből, valamint a Jackson legközelebbi barátaival, munkatársaival készült beszélgetésrészletekből és archív felvételekből áll össze, és kíván emléket állítani a legendás popsztárnak. 
 
A Michael Jackson-filmet hazánkban is szerették a nézők: a magyar mozikban október 29. és november 1. között 38.636-an váltottak rá jegyet, 45,87 millió forintért. Ezzel a mű a magyarországi box office toplista éllovasa lett, a második helyre szorítva az eddig az élen álló Fel! című animációs alkotást. 
 
A hagyományosan a Halloween kedvenceinek számító horrorfilmek pedig az észak-amerikai mozis toplistán mind a This Is It mögé szorultak: a Paranormal Activity című függetlenfilmes siker, a múlt heti bajnok ezúttal csak az ezüstérmet szereze meg, 16,5 millió dolláros bevétellel, míg a Fűrész VI. a korábbi hétvégéhez hasonlóan ismét kiábrándítóan teljesített: 5,6 milliós eredménye ezúttal csak az ötödik helyre volt elég. A Paranormal Activity alkotóinak ugyanakkor semmi okuk panaszra, hiszen extrém alacsony költségvetésből készült kísértetfilmjük bemutatásának hatodik hetére mindösszesen már 84,8 millió dollárt kaszált. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
 
 
2009.11.02
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
18:50
Sajnálat
görög vígjáték, 2018
19:00
Nico
amerikai akciófilm, 1988
19:00
A kölyök
amerikai vígjáték, 2000
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.