Chéri - Egy kurtizán szerelme

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (19)
Az Én szép kis mosodám és A királynő rendezőjének bőven volt alkalma karrierje során kiváló színészeket vezetni, és lám, még egy könnyednek álcázott szerelmi történetben is képes megcsillantani tudományát.
Stephen Frears a számára szilárd hírnevet hozó Veszedelmes viszonyok után ismét Christopher Hampton forgatókönyvíró (Teljes napfogyatkozás, Vágy és vezeklés) segítségével vitt színre egy – a múlt század elején játszódó – kosztümös drámát, melyben nem a kegyetlen játszmák és fondorlatok szerepelnek a cselekmény gyújtópontjában, de a történetben a leküzdhetetlen vonzódás mellett Michelle Pfeiffer ismét főszerephez jut.
 
Az ötvenedik életévét taposó előkelő párizsi kurtizán, Léa de Lonval (Pfeiffer) ugyanis szemet vet a nála harminc évvel fiatalabb Chérire (Rupert Friend), kolléganője és egykori vetélytársa, Madame Peloux (Kathy Bates) elkényeztetett és életunt fiára. A furcsa pár hat évig él szerelemben és boldogságban, mígnem Peloux mama házasságra nem csábítja fiát egy fiatal lánnyal, így a társadalmi osztályokon és szokásokon kívüli kapcsolatnak vége szakad. A korát és hanyatlását elfogadni kénytelen Léa és a házaséletet nehezen szokó Chéri egyaránt visszavágyik a szerelmi fészekbe, de tulajdon büszkeségük gátját állja az újbóli beteljesülésnek.
 
Frears lelket melengetően bájos, ugyanakkor kellően szívet szorongató majdnem-kamaradrámát rittyentett Colette tévéfilmként számtalanszor feldolgozott regényéből, hogy mindenki láthassa: az isteni Michelle orrának ugyanolyan jól áll a púder, mint annak idején A sebhelyesarcúban. 
csmozi
2009.11.27
|
Chéri
angol-német romantikus filmdráma, 92 perc, 2009
Veszedelmes csábítások a fényűző életet élő, de öregecske kurtizánok világában, az I. világháború előtti években.
Rendező:

Stephen Frears

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. december 3.
(18 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.