Mörk Leonóra: Az utolérhetetlen Mr. Yorke

Fejős Éva nyomdokaiba lépve nemrégiben az Elle magazin két munkatársának is jelent meg könyve. Ez az egyik. A tipikus női regény azoknak ajánlott, akik tudni akarják, milyen egy női magazin újságírójaként dolgozni.
Miről szól?
  
Mészöly Dóra, a LEI újságírója egy ideiglenesen hazánkban állomásozó fiatal, szívdöglesztő brit színésszel szeretne interjút készíteni. A feladat azonban sokkal nehezebbnek ígérkezik a vártnál, és a – küzdelmek végére kissé a mániákus megszállottság jeleit mutató – hősnőnek minden elszántságát és fifikáját be kell vetnie a cél érdekében. 
 
Mit lehet szeretni benne?  
 
A humorát és a fordulatait. Érdekes nyomon követni, hogyan zárul végül az elszánt újságírónő magánnyomozóval és egyéb összeesküvésekkel feldobott kalandja. Olyan kissé a könyv, mint egy női kalandregény – azzal a különbséggel, hogy minden mondatán érződik: ezt valaki tényleg megélte. 
 
Mit nehéz szeretni benne?  
 
A cselekmény inkább egy hosszabb elbeszélés témája lehetne, mivel erősen redundáns, és a sztori hamarabb kifárad és eléri végső határait, mint ahogy a könyv véget ér. 
 
Kinek ajánlható?  
 
A látszat ezúttal nem csal. Az utolérhetetlen Mr. Yorke igazi női regény. Azoknak pedig különösen ajánlott, akik meg akarják tudni, milyen is lehet egy női magazin újságírójaként dolgozni. 

Jaffa Kiadó, 2490 Ft
fürkész
2009.11.16
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.