Kedvenc helyek

Afrobeat musicalt pénzel Jay-Z és Will Smith

A rapper és a színész a Fela Kuti életéről készített darabhoz biztosítottak anyagi segítséget, a musicalt jövő héten mutatják be a Broadwayn. Ezzel párhuzamosan elkezdik kiadni a nigériai zenész életművét.
Jövő héten debütál a Broadwayn a Fela! című új musical, amely az afrobeat úttörőjének számító, 1997-ben elhunyt Fela Kuti életét dolgozza fel, a zenész számainak felhasználásával. A darab nemcsak a nigériai multiinstrumentalista muzsikus zenei munkásságát mutatja be, hanem a politikai aktivista Fela Kutit is megismerteti a nézőkkel. A musical zenei részért az Antibalas Afrobeat Orchestra felelt, amely a közelmúltban több sikeres lemezen is közreműködött, így a Foals, vagy a TV On The Radio egy-egy albumán.

Bár a darab viszonylag olcsón készült el, szükség volt a Fela Kuti-rajongó Jay-Z, valamint Will Smith támogatására is, akik anyagilag is támogatták a bemutatót. Igaz, a két nagynevű művész elsősorban a promócióval segít a darab készítőinek, szerepvállalásuk máris jelentős érdeklődést generált a musical iránt.

Nemrégiben az is eldőlt, hogy a Knitting Factory Records gondozásában hamarosan újra elkezdik kiadni Kuti 45 lemezből álló életművét, amely a következő 12 évben folyamatosan új kiadványokkal látja el a műfaj és az énekes rajongóit.


Billboard
2009.11.18
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.