Az Utolsó óra a Jövőnk öröksége

Budapest, Fonó Budai Zeneház, 2009. november 25. 18:00
Rendhagyó és ingyenes Utolsó óra táncházra kerül sor november 25-én a Fonóban. Kezdők és haladók egyaránt bátran részt vehetnek a rendezvényen, ahol a felvidéki Kürt Banda és az erdélyi Kalotaszeg All Stars húzza a talpalávalót.
Az esemény a Hagyományok Háza és a Fonó Budai Zeneház közös, a Jövőnk öröksége XX. ® XXI., az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmusok által támogatott projektjének nyitórendezvénye; a projekt célja a népzene és néptánc széles körben történő terjesztése, népszerűsítése és átörökítése a 21. század technikai színvonalán.
 
A program 18 órakor kezdődik kalotaszegi tánctanítással, kezdő és haladó csoportokban. A táncokat Fitos Dezső és Kocsis Enikő, illetve Valach Gábor és Baranyai Barbara tanítják. 20 órától koncert és táncház vár mindenkit, a zenét a Kürti Banda (Felvidék) és a Kalotaszeg All Stars (Erdély) szolgáltatja. 
2009.11.19
|


Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.