Tintin: befejeződött a forgatás

Tulajdonképpen elkészült Steven Spielberg élőszereplős Tintin-mozija, már csak az utómunkálatok vannak hátra – ez azonban a komputeranimációs, ún. motion capture eljárással készült film esetében még két év – nyilatkozta Peter Jackson.
Mint arról korábban már többször beszámoltunk, Jackson a képregény-adaptációban a produceri teendőket végzi, míg Spielbergé a rendezői szék. „A Tintin nagyszerű lett. Már kész is. Össze van vágva, most már csak készre kell csiszolnunk. Jelenleg tehát még egy nagyon nyers verziója van csak meg” – mondta a BBC-nek Peter Jackson. 
 
A The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (Tintin kalandjai – Az unikornis titka) című művet tehát csak 2011. decemberében mutatják be az amerikai mozik. Az ifjú belga riporter/kalandor szerepét Jamie Bell játssza, Thomson és Thompson ügyetlen detektívpárosát Nick Frost és Simon Pegg kelti életre, a főgonosz, Vörös Rackham, a kalózkapitány Daniel Craig lesz, Andy Serkis pedig Tintin barátját, Haddock kapitányt játssza majd. És ezzel még mindig nincs vége, hiszen a Tintinnek két folytatása is készül: az elsőt a tervek szerint 2012-ben, a másodikat 2013-ban mutatják be. 
 
Nem a Tintin-film egyébként az egyetlen, melynek produceri munkálataival Jackson el van foglalva jelenleg. Ahogy arról korábban szintén írtunk már, ő a producere egy újabb Tolkien-adaptációnak, A hobbitnak is, amit Guillermo del Toro rendez. Habár a film még csak előkészületi fázisban van, Jackson már most sokat dolgozik rajta: éppen forgatási helyszíneket keres Új-Zélandon. Ezenkívül azt is tudni lehet, hogy a Tintintől eltérően A hobbitot nem 3D-ben forgatják majd. „Guillermo egy régivágású, 35 mm-es filmet szeretne, és ez nekem is megfelel, hiszen így még jobban passzol majd A Gyűrűk Ura-trilógiához” – nyilatkozta a háromszoros Oscar-díjas filmes. 
 
Peter Jackson ugyanakkor természetesen a rendezésnek sem fordított hátat: 2010. január 21-én mutatják be a magyar mozik Komfortos mennyország (The Lovely Bones) című adaptációját, ami Alice Sebold magyarul is olvasható bestsellerén alapul. A Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Saoirse Ronan és Stanley Tucci főszereplésével forgatott mű kamasz hősnőjét megerőszakolják és megölik, s ezután a mennyországból figyeli, hogyan boldogul a családja, és mi történik a gyilkossal. 
 
 
bbc.co.uk
2009.11.25
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Bizet klasszikus operája, a Carmen táncfantáziaként született újjá.
Filmek a TV-ben
18:45
Gyerekjáték
amerikai vígjáték, 2007
19:00
Rambo
amerikai akciófilm, 1982
19:05
Végtelen történet
amerikai-német fantasy, 1984
19:05
A Wendell Baker balhé
amerikai-német vígjáték, 2005
19:10
A biztonság záloga
amerikai akciófilm, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.