Tintin: befejeződött a forgatás

Tulajdonképpen elkészült Steven Spielberg élőszereplős Tintin-mozija, már csak az utómunkálatok vannak hátra – ez azonban a komputeranimációs, ún. motion capture eljárással készült film esetében még két év – nyilatkozta Peter Jackson.
Mint arról korábban már többször beszámoltunk, Jackson a képregény-adaptációban a produceri teendőket végzi, míg Spielbergé a rendezői szék. „A Tintin nagyszerű lett. Már kész is. Össze van vágva, most már csak készre kell csiszolnunk. Jelenleg tehát még egy nagyon nyers verziója van csak meg” – mondta a BBC-nek Peter Jackson. 
 
A The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (Tintin kalandjai – Az unikornis titka) című művet tehát csak 2011. decemberében mutatják be az amerikai mozik. Az ifjú belga riporter/kalandor szerepét Jamie Bell játssza, Thomson és Thompson ügyetlen detektívpárosát Nick Frost és Simon Pegg kelti életre, a főgonosz, Vörös Rackham, a kalózkapitány Daniel Craig lesz, Andy Serkis pedig Tintin barátját, Haddock kapitányt játssza majd. És ezzel még mindig nincs vége, hiszen a Tintinnek két folytatása is készül: az elsőt a tervek szerint 2012-ben, a másodikat 2013-ban mutatják be. 
 
Nem a Tintin-film egyébként az egyetlen, melynek produceri munkálataival Jackson el van foglalva jelenleg. Ahogy arról korábban szintén írtunk már, ő a producere egy újabb Tolkien-adaptációnak, A hobbitnak is, amit Guillermo del Toro rendez. Habár a film még csak előkészületi fázisban van, Jackson már most sokat dolgozik rajta: éppen forgatási helyszíneket keres Új-Zélandon. Ezenkívül azt is tudni lehet, hogy a Tintintől eltérően A hobbitot nem 3D-ben forgatják majd. „Guillermo egy régivágású, 35 mm-es filmet szeretne, és ez nekem is megfelel, hiszen így még jobban passzol majd A Gyűrűk Ura-trilógiához” – nyilatkozta a háromszoros Oscar-díjas filmes. 
 
Peter Jackson ugyanakkor természetesen a rendezésnek sem fordított hátat: 2010. január 21-én mutatják be a magyar mozik Komfortos mennyország (The Lovely Bones) című adaptációját, ami Alice Sebold magyarul is olvasható bestsellerén alapul. A Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Saoirse Ronan és Stanley Tucci főszereplésével forgatott mű kamasz hősnőjét megerőszakolják és megölik, s ezután a mennyországból figyeli, hogyan boldogul a családja, és mi történik a gyilkossal. 
 
 
bbc.co.uk
2009.11.25
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
23:50
A nagy hajsza
western, 2005
00:15
Nina
olasz film, 2018
00:20
III. Richard
amerikai filmdráma, 1995
00:30
Temetetlen múlt
amerikai thriller, 2000
00:30
Szex, hazugság, bosszú - A titkos Társaság
amerikai-kanadai filmdráma, 2008
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.