Kedvenc helyek

Pannonia Allstars Ska Orchestra: Feel The Riddim!

olvasói
8/10 (1)
Hat év bőven elég volt a Pannonia Allstars Ska Orchestrának, hogy megtalálja saját magát, és egészséges humanoid módjára tudjon fejlődni, egészen addig, amikor már nem kizárólag a műfaj és nem az egyébként persze tisztelendő hagyományok határozzák meg a zenekart.
Túl a szövegekbe oltott hazai ízek, a közös emlékek és a budapesti életképek emlegetésén a PASO-nak sikerült egy szinte minden pillanatában mozgalmas, változatos és a minket körülvevő világot (legalábbis részben) megfejtő anyagot az asztalra tenni, ami már bőven túlmutat a kiindulási pontokat adó jamaikai elemek tehetséges idézgetésénél, még akkor is, ha az album címe pont a bevett alapok maradéktalan élvezetére bíztat.
 
Az együttes harmadik albumán nemcsak a ska, de a skához hasonlóan táncbarát dancehall (itt ráadásul hegedűvel ütve) és a reggae is helyet kap. Mindezek szépen illeszkednek egy rendszerbe, és ez egészen az album feléig aktív figyelmet érdemel. A lemez valahol itt fut ki az új ötletekből, és bár ezután is történnek izgalmasabb dolgok (lásd a következő bekezdést), itt már inkább a rutiné lesz a főszerep - a zenekar nyomja a skát a tőle megszokott minőségben.  
 
Szépen illeszkedik e kiforrott rendszerbe Harcsa Veronika, aki a Miu Miújság? újrája mellett a What Is Our Love For című saját dalának PASO-sra szabott változatával járul hozzá az album sokszínűségéhez, de találkozhatunk a korongon Sena-val és a francia Tribumannal is. A "kevesebb néha több" igazságával nem sokat törődő zenekar értő kézzel, stabil fúvósokkal, határozott rohamokkal és megbízható közreműködőkkel formálja saját képére skát.
spéter
2009.12.06
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.