Saját rekordjait döntögeti Cameron

Terminátor 2., Titanic, Avatar: Cameron sosem kímélte a költségvetést. Utóbbi filmjéről eddig nem sok hír szivárgott ki. Annyit azonban lehet tudni, hogy mérföldkő lesz a filmtörténetben – és hogy Hollywood eddigi legdrágább alkotása.
James Cameron ismét azon van, hogy bebizonyítsa, mennyire sikeres rendező. Új filmjéről, az Avatarról eddig kiszivárgott hírek szerint a különleges, 3D-s akció-scifivel várhatóan átírja a mozivilág törvényeit, és a film mérföldkő lesz a filmtörténetben. 
 
Cameron pályáján egyébként sem ritkák a mérföldkövek. Ő az az ember ugyanis, aki már háromszor is átlépte az addig átléphetetlennek hitt költségvetési álomhatárt. 1991-ben, az azóta legendássá vált Terminátor 2. - Az ítélet napjával ő lett az első filmes Hollywoodan, aki több mint 100 millió dollárt költhetett egyetlen filmre. 
 
Mindössze öt évvel később pedig ráduplázott a korábbi rekordra: a Titanic költségvetése haladta meg először az addig elképzelhetetlennek tűnő 200 millió dolláros limitet. A producerek bátorságát mindkét esetben busás siker jutalmazta: a Titanic például azóta is minden idők legsikeresebb filmje, mely több mint 1,8 milliárdos bevételt hozott. 
 
Lehetséges, hogy a rendező az Avatarral újabb rekordot dönt: a Földünktől távoli, különleges világban játszódó történet elkészítése több mint 300 millió dollárba került. Egy rekordot a film máris megdöntött: eddig ez Hollywood történetének legdrágább filmje. De Cameron nem aggódik – tudja, hogy a 3D-ben forgatott, csodálatos látványvilág ellenállhatatlan lesz. 
 
Az Avatar irányában mindenesetre máris kiemelkedő érdeklődés tapasztalható – hazánkban is. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar mozikba december 17-én érkező alkotásra országszerte megvásárolhatók a belépőjegyek elővételben december 3-tól. A film a normál változat mellett digitális 3D-ben és a még maximálisabb moziélményt ígérő IMAX 3D-ben is látható lesz nálunk is. 
 
 
IC Press
2009.12.04
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
22:25
Nanny McPhee - A varázsdada
angol családi vígjáték, 2005
22:35
Testvériség
orosz háborús film, 2019
22:45
Tölténykirálynő
amerikai akciófilm, 2019
22:50
Párizs, Pigalle
francia vígjáték, 2018
22:50
Hollywoodi őrjárat
amerikai akcióvígjáték, 2003
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.