Saját rekordjait döntögeti Cameron

Terminátor 2., Titanic, Avatar: Cameron sosem kímélte a költségvetést. Utóbbi filmjéről eddig nem sok hír szivárgott ki. Annyit azonban lehet tudni, hogy mérföldkő lesz a filmtörténetben – és hogy Hollywood eddigi legdrágább alkotása.
James Cameron ismét azon van, hogy bebizonyítsa, mennyire sikeres rendező. Új filmjéről, az Avatarról eddig kiszivárgott hírek szerint a különleges, 3D-s akció-scifivel várhatóan átírja a mozivilág törvényeit, és a film mérföldkő lesz a filmtörténetben. 
 
Cameron pályáján egyébként sem ritkák a mérföldkövek. Ő az az ember ugyanis, aki már háromszor is átlépte az addig átléphetetlennek hitt költségvetési álomhatárt. 1991-ben, az azóta legendássá vált Terminátor 2. - Az ítélet napjával ő lett az első filmes Hollywoodan, aki több mint 100 millió dollárt költhetett egyetlen filmre. 
 
Mindössze öt évvel később pedig ráduplázott a korábbi rekordra: a Titanic költségvetése haladta meg először az addig elképzelhetetlennek tűnő 200 millió dolláros limitet. A producerek bátorságát mindkét esetben busás siker jutalmazta: a Titanic például azóta is minden idők legsikeresebb filmje, mely több mint 1,8 milliárdos bevételt hozott. 
 
Lehetséges, hogy a rendező az Avatarral újabb rekordot dönt: a Földünktől távoli, különleges világban játszódó történet elkészítése több mint 300 millió dollárba került. Egy rekordot a film máris megdöntött: eddig ez Hollywood történetének legdrágább filmje. De Cameron nem aggódik – tudja, hogy a 3D-ben forgatott, csodálatos látványvilág ellenállhatatlan lesz. 
 
Az Avatar irányában mindenesetre máris kiemelkedő érdeklődés tapasztalható – hazánkban is. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar mozikba december 17-én érkező alkotásra országszerte megvásárolhatók a belépőjegyek elővételben december 3-tól. A film a normál változat mellett digitális 3D-ben és a még maximálisabb moziélményt ígérő IMAX 3D-ben is látható lesz nálunk is. 
 
 
IC Press
2009.12.04
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.