Kedvenc helyek

Demjén koncert az Arénában

2009. december 30. 20:00
Egy kis pihenő után Demjén ismét az Aréna közönsége elé áll. 24 órával az év utolsó napja előtt fújja majd az elmúlt pár évtized legjeit, nem mellékesen aktuális albumából is ízelítőt ad.
Abszolút felesleges felmondani a már százezerszer felmondott tananyagot, Demjén a magyar pop ikonikus figurája, és kész. Korai bandák (Dogs, Liversing, Meteor) kicsit későbbi bandák (Sakk-Matt, Tűzkerék) nagyon befutott, sikeres bandák (Bergendy, V'Moto-Rock) és egy szintén nagyon sikeres szólópálya, dióhéjban, nagy vonalakban ennyi a tudnivaló. A lexikális jegyzet azonban ezúttal is kevés. Demjén dalait érezni kell, és érezzük is. A szabadság vándora, a föld szeretője, a kétezer éves álmok megfejtője az új dalok mellett nyilván ezúttal is elénekli majd nekünk pályája minden kitüntetett számát, olyasmiket, mint a Darabokra törted a szívem, az Elveszett gyémántok, a Jégszív, vagy épp a Jöjj vissza vándor.
 
Radics Gábor
2009.12.11
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.