Szex és New York – 1. évad

Sex and the City – Season 1, 1998, 12x25 perc, InterCom (12)
est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (3)
A Candace Bushnell sikerkönyvén alapuló Szex és New York főhősnői négyen vannak. Szépek (többé-kevésbé). Okosak (többé-kevésbé). És szinglik (többé-kevésbé). És tizenkét részen keresztül be nem áll a szájuk. A nézők szerencséjére…
Itt van az átlagnőt leginkább megtestesítő, problémás főhősnő, Carrie, a határozott Miranda, a tüchtig kis Charlotte és a fehérmájú Samantha. Ha négyüket összegyúrnánk, együtt kiadnák a tökéletes nőt – tökéletes nőkkel azonban nem történnek olyan vicces kalandok, mint ezekkel a tökéletlen, mégis szerethető karakterekkel.
 
„Miért van olyan sok pazar egyedülálló nő, és olyan kevés szingli férfi?” – teszi fel a kérdést az újságíró Carrie az első részben, és utána tulajdonképpen végig ezt boncolgatja harcostársnői és olyan vendégművészek segítségével, mint a meleg jó barát, Stanford vagy a javíthatatlan romantikus, Brady. A témák a monogámiától kezdve az édeshármason keresztül a vibrátorhasználatig és az orális szexig terjednek. A hölgyek által prezentált hétköznapi bölcsességek nem feltétlenül igazak, de a látottakra stimmelnek. S habár sok minden nem tisztázódik (Mr. Big foglalkozása; hogyan jöttek össze a lányok), és koherens cselekmény helyett inkább különféle szituációkba helyezik a hősöket, a végeredmény ettől nem lesz kevésbé szórakoztató.
 
Nem ezek a legjobb részek (időnként kevés a sztori és túl sok a kamerába nézve kommentálás), de ezek a legelsők, így mindenképpen birtokolnunk kell őket. Emlékszünk például arra, hogy Carrie a legelső részben még barna, Mr. Big pedig a második epizódban kapja meg a neki kijáró becenevet? 
 
A hang magyar és angol sztereó, a felirat magyar, extrák nincsenek a két lemezen. 
fürkész
2009.12.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
29
K
30
Sze
1
Cs
2
P
3
18:05
A csempész
amerikai krimi, 2018
18:15
Jégvarázs
amerikai animációs film, 2013
18:15
Ebadta delfin
amerikai családi vígjáték, 1997
18:15
Rendőrakadémia 2.
amerikai vígjáték, 1985
18:20
Phillips kapitány
amerikai filmdráma, 2013
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.