Duvall lesz Gilliam Don Quixotéje

Megvan a hányatott sorsú, évtizedek óta készülő Terry Gilliam-film, a The Man Who Killed Don Quixote főszereplője: Robert Duvall, a Sztálin sztárja lesz az. A Cervantes-adaptációt az évek során a legkülönfélébb katasztrófák érték…
Augusztusban a produkcióval kapcsolatban még arról számoltunk be, hogy egyik sztárja, az igen elfoglalt (lásd The Tourist, A Karib-tenger kalózai 4., Pancho Villa-film) Johnny Depp egyeztetési problémák miatt távozni kényszerült. Később szóba került, hogy esetleg Colin Farrell helyettesíthetné kollégáját, erről azonban azóta semmi biztosat nem közöltek a filmesek. 
 
Az viszont most már biztos, hogy megvan végre a film Don Quixotéje. „Hát megvan, végre kezdünk összeállni. … Egyszerűen úgy gondolom, hogy Bobby fenomenális. Elküldtem neki a forgatókönyvet, és nagyon izgatott lett tőle. Amikor telefonon beszélünk, és meghallom a hangjában ezt az izgatottságot, energiát és gyermeki lelkesedést, arra gondolok: ez nagyszerű lesz. Egyszerűen rendkívülinek találom ezt az embert” – nyilatkozta Terry Gilliam
 
Úgy néz ki, hogy a The Man Who Killed Don Quixote 2010-ben most már mindenképpen megvalósul; a bemutatót 2011-re tervezik. Az elátkozott projektet Depp távozása előtt is számtalan katasztrófa sújtotta: amikor 2000-ben elkezdett forogni, mindössze 6 napi munka után fel kellett függeszteni, mivel árvíz rombolta le a helyszínt. Ezt követően Jean Rochefort (az akkori tervek szerint még ő alakította Don Quixotét) súlyos prosztatagyulladást kapott, így a forgatás leállt. 
 
A rendező azonban 2008. novemberében bejelentette, hogy folytatja az immár több évtizede tartó munkát (a 2000-es leállás előtt Gilliam ugyanis már mintegy 10 éve készítette elő a produkciót, mivel a költségvetés is nehezen állt össze). A film hányattatásairól egyébként az eredetileg forgatási naplónak induló 2002-es dokumentumfilm, a La Mancha elveszett lovagja számol be. 
 
Addig is azonban, amíg elkészül végre Terry Gilliam Don Quixotéje, január 14-én a magyar mozikba kerül a rendező legutóbbi alkotása, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma, december 18-án pedig a Duna tévé műsorára tűz egy szerencsésen megvalósult Don Quijote-filmet, Peter Yates Don Quijotéjét, John Lithgow-val a főszerepben. 
 
A készülő The Man Who Killed Don Quixote sztárját, Robert Duvallt egyébként korábban többek közt a Keresztapa első és második részében, az Apokalipszis mostban, a Sztálinban, A skarlát betűben, a Démoni csapdában, Az éjszaka uraiban, legutóbb pedig a Négy karácsonyban láthattuk. 
 
 
wenn
2009.12.18
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
19:30
Donyeci történetek
ukrán film, 2018
19:40
Cyrano de Bergerac
francia játékfilm, 1990
20:00
Alice Csodaországban
amerikai fantáziafilm, 2010
20:00
Így neveld az anyádat
amerikai vígjáték, 2012
20:00
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.