Mendes mint Bond-rendező?

Egyes értesülések szerint Sam Mendes, az Amerikai szépség, a Bőrnyakúak és a Továbbállók direktora rendezheti a következő, 23. Bond-filmet, melyben Daniel Craig visszatér 007-esként. A film bemutatását 2011. novemberére ígérik.
A legutóbbi hírek szerint A királynő és a Frost/Nixon írója, Peter Morgan is bekerült a legújabb James Bond-mozi Neal Purvis és Robert Wade alkotta írói csapatába. A legújabb értesülések pedig arról szólnak, hogy újabb újonc csatlakozhat a stábhoz: a producerek állítólag Sam Mendest akarják megnyerni rendezőnek. 
 
A The Hollywood Reporter szerint a tárgyalások már folynak a direktor és a gyártók között. Az egyelőre Bond 23 munkacímen futó projekt forgatását júniusban akarják elkezdeni, a filmet pedig 2011. november 18-án tervezik bemutatni az amerikai mozikban. 
 
A szuperkémmozi munkálatai tehát a jelek szerint haladnak, annak ellenére, hogy nemrég a gyártó stúdió MGM anyagi gondjairól és esetleges eladásáról lehetett hallani. Az egyébként valószínű, hogy a Sony gyártópartnerként ismét beszállna a produkcióba. 
 
Sam Mendes neve ugyanakkor elég meglepő választás a filmesek részéről, és várhatóan sokkolni fogja a 007-es-rajongókat. Az Oscar-díjas Mendes korábban még sosem rendezett akciófilmet – olyan művekkel hívta fel magára a figyelmet, mint az Amerikai szépség, A kárhozat útja, A szabadság útjai vagy legújabb munkája, a Továbbállók című road movie. 2005-ös alkotása, a Bőrnyakúak ugyan az Öböl-háborúban játszódik, de ez sem tekinthető akciófilmnek, mivel épp a háború unalmát ábrázolja. 
 
Az is igaz ugyanakkor, hogy a legutóbbi Bond-filmet, a 2008-as A Quantum csendjét Marc Forster rendezte, aki azelőtt szintén nem jegyzett akciófilmeket, inkább csak komoly filmdrámákat (Szörnyek keringője, Maradj!, Papírsárkányok). Az általa rendezett 007-es mozi azonban (annak ellenére, hogy világszerte 586 millió dollárt kaszált) nagyon sok negatív kritikát kapott – igaz, a legkevésbé sem akciójelenetei miatt… 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
 
 
2010.01.07
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.