Kedvenc helyek

Scorpions: van élet a feloszlás után is

A német Scorpions utolsó lemeze márciusban jelenik meg, majd kétéves búcsúturné következik, de a rajongók ezt követően is gyakran hallhatnak az együttesről.
A Scorpions tagjai nemrégiben jelentették be, hogy márciusi lemezük, majd az azt követő búcsúturné után (ami mellesleg két évig fog tartani, és öt földrészt is érint) végleg leteszik a hangszereket, és feloszlatják együttesüket. Rudolf Schenker gitáros azonban kijelentette: a rajongóknak nem kell csüggedniük, mert még évekig jelennek meg új kiadványok az együttestől. 

"Miután elkezdtük a vakációt, összeülünk, készítünk egy listát és elkezdjük kiadni az évek során felgyűlt különböző anyagokat. Felállítunk egy tervet és minden évben kijövünk valami meglepetéssel" - mondta a gitáros, aki hozzátette: van a tarsolyukban néhány érdekes felvétel a kezdetekről, a 80-as évek elejéről, a pályafutásuk csúcsáról és a kétezres évekből is, ami igényt tarthat az érdeklődésre.

A feloszlás oka egyébként az, hogy a hatvanas éveikben járó zenészek szeretnék, ha életerős rockerekként emlékeznének rájuk, mert tudják, innen már csak meredeken lefelé vezetne az út.

"Nehéz elképzelni a Scorpionst mikor már 70 évesek vagyunk, és nem tudunk mozogni a színpadon, miközben a Rock You In The Hurricant énekeljük" - tette hozzá Schenker.


(Billboard)
 
 
2010.01.30
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.