Visszatér a nagyvászonra a három testőr

Két film is készülhet a jövőben Alexandre Dumas klasszikusa alapján. Az egyiket a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes producere, Lionel Wigram tervezi, aki máris felkért egy forgatókönyvírót, hogy leheljen új életet a XVII. századi sztoriba.
Wigram A három testőrön alapuló script elkészítésére Peter Straughant kérte fel, aki korábban olyan filmek forgatókönyvét írta, mint a Mrs. Ratcliffe forradalma, a Hogy veszítsük el barátainkat és idegenítsük el az embereket? vagy a Kecskebűvölők. Legutóbb, 1993-ban nagyvásznon a három testőrt, azaz Athost, Porthost és Aramist Kiefer Sutherland, Oliver Platt és Charlie Sheen formálta meg. Azt viszont még nem tudni, hogy a készülő filmben kik alakítják majd a muskétásokat. 
 
A Lionel Wigram-féle projekttel párhuzamosan azonban A kaptár rendezője és a Kaptár-filmek forgatókönyvírója, Paul W.S. Anderson is tervez egy filmet a Dumas-regény alapján – ő ráadásul 3D-s verzióban képzeli el a magáét. A felturbózott adaptációt 2011-ben készülnek bemutatni. Ennek a forgatókönyvírója Andersonon kívül pedig a két Bridget Jones naplója-filmet jegyző Andrew Davies. 
 
Közben egyébként kutatói körökben kisebb fajta szenzáció történt a klasszikus regénnyel kapcsolatban: Claude Schopp Dumas-szakértő ugyanis azzal állt elő, hogy A három testőrt nagyrészt nem is Alexandre Dumas, hanem titkára írta. A tudós szerint így a nagy író helyett valójában Auguste Jules Maquet nevéhez kötődik a népszerű regény cselekményének kiötlése, így a könyvet most alapos vizsgálat alá vetik. 
 
 
wenn
2010.02.13
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
18:15
Hook
amerikai kalandfilm, 1991
18:15
A Bourne-hagyaték
amerikai akció-thriller, 2012
18:30
S.W.A.T - Különleges kommandó
amerikai akcióthriller, 2003
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:30
Scooby-Doo és a mexikói szörny
amerikai animációs film, 2003
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.