Mától lehet jelentkezni az X-Faktor-ba!

Az RTL Klub mától várja a vállalkozó szellemű énekeseket a világ legnépszerűbb tehetségkutatójába, az X-Faktor-ba! A jelentkezők három kategóriában indulhatnak, a végső győztes pedig akár a Las Veagas-i szuperdöntőn is részt vehet.
Az X Factor az Egyesült Királyságban a sok évadot megélt Pop Idol tehetségkutatót váltotta. A világhírű producer Simon Cowell már régóta olyan saját műsor indítását tervezte, amely még inkább a szórakoztatást, az interaktivitást és a legújabb kor igényeinek megfelelő show-műsor készítését tűzte ki célul.
 
Az X Factor jelenleg Európa legnagyobb és legnépszerűbb televíziós tehetségkutató műsora, s hatalmas népszerűségnek örvend a világ számos országában. Az angoloknál a műsor 2009 őszén már a hatodik szériával jelentkezett, melyet hihetetlen érdeklődés kísért mind a nézők, mind a sajtó részéről. A szereplők pillanatok alatt váltak sztárokká, szerepeltek az internetes keresési listák élén. Az eddigi hat évad nyertesei Angliában: Steve Brookstein, Shayne Ward, Leona Lewis, Leon Jackson, Alexandra Burke és a legutóbbi győztes, a 18 éves középiskolás, Joe McElderry. 
 
Az angliai sikeren túl azonban az énekes tehetségkutató már többek között Kolumbiában, Belgiumban, Dániában, Marokkóban, Hollandiában és Spanyolországban is több szériát megélt, Lengyelországban, Németországban, Finnországban és Bulgáriában pedig a magyarországi indulással egyidőben kerül először képernyőre a műsor. 
 
Simon Cowell jelenleg azon dolgozik, hogy sikerüljön egy szuperdöntőt tető alá hozni Las Vegasban, ahol a több országban is sugárzott X Factor győztesei mérnék össze a tudásukat. Ilyen lehetőséggel egyetlen tehetségkutató műsor sem kecsegtet, a tét tehát óriási. 
 
A magyar X-Factorról 
 
A magyar X-Factor-ba mától lehet jelentkezni. Három kategóriában indulhatnak a jelentkezők: külön lesz egy kategória a 16 és 24 év közöttieknek, egy a 24 év felettieknek (ide tartozna például a Csillag születik nyertese, Tabáni István), egy pedig a duóknak, trióknak, csoportoknak, tehát a két vagy annál több emberrel felálló énekes produkcióknak. (Fontos, hogy nem zenekarok, hanem vokális formációk jelentkezését várják!) 
 
A műsorfolyam első fele nagyjából a castingokról és a felkészülés folyamatáról szól, arról, hogy egy-egy zsűritag a saját csoportját miként készíti fel, majd szűkíti le három főre. A leendő zsűritagokat ugyanis csak megszokásból nevezzük zsűrinek, valójában ennél többről van szó, hiszen ők itt mentorok lesznek, egy-egy csoport élén állnak majd, s ha úgy tetszik, az ő neveltjeikből áll össze az adott csoport. A három zsűritag így nemcsak értékeli a produkciókat, de kicsit egymás ellen is harcol, vagyis a versenynek nemcsak a jelöltek, de a zsűri is a részese. 
 
Az élő szakaszban - vagyis a műsornak azon részében, amely a leginkább hasonlít a többi tehetségkutatóra - tehát már csak háromszor három jelölt versenyez egymással, közülük kerül ki egyetlen, a végső győztes. 
 
A zsűri kiléte egyelőre még nem ismert. „Három nagyon ismert, kiemelkedő minőséget képviselő előadót, illetve zenei producert kell találnunk - természetesen számtalan elképzelésünk van, több művésszel is tárgyalásokat folytatunk, de a zsűri kilétét csak később fogjuk nyilvánosságra hozni.” – nyilatkozta a Herman Péter kreatív producer, aki az Origónak adott interjújában a majdani műsorvezetőkről is beszélt: 
 
„Ördög Nóra és Stohl András nagyon jól bevált az ilyen típusú műsorok vezetésében - pláne most, a Csillag születik-ben, ahol a megújulási képességüket is bőven bizonyították. Én azt gondolom, hogy az X-Faktor-nál is ők lesznek a műsorvezetők, bár váratlan dolgok ezen a téren is történhetnek.” 
 
 
X-FAKTOR – JELENTKEZZ! 
SMS SZÁM: +36-30-5555-571 (normál díjas szám) 
Ügyfélszolgálat: 06-1-371-4820 
További információ: www.rtlklub.hu/xfaktor
 
 
(RTL Klub) 
 
 
 
2010.02.17
|


Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Carl és Bertha
német életrajzi film, 2011
18:20
Vén rókák
amerikai krimivígjáték, 2017
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Idegen földön
amerikai romantikus filmdráma, 2013
18:40
Nyárutó
amerikai dráma, 2013
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
13:30
Medvetesók
2015, 79. rész: Halloweeni mesék
13:30
Szörfsuli
II. évad, 21. rész
13:31
Új bolondos dallamok
2015, 1101. rész: Megyei vásár
13:32
Ranger Rob
I. évad, 24. rész: Ranger rob és ranger apa
13:35
Miss BG I-II. sorozat
francia animációs filmsorozat, Apu születésnapja, 2005
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.