Nick Hornby: A Meztelen Juliet

A csodálatos Nick Hornby legújabb csodálatos regénye. És hogy mit kell tudni a szerzőről? Elég, ha csak a könyvcímeket említjük, máris elárultunk mindent; Egy fiúról; Pop, csajok, satöbbi; Fociláz; Betoncsók.
Mire véljük a címet?
  
A Meztelen Juliet egy könnyűzenei album címe, ami egy nyolcvanas években alkotott amerikai rockzenész, Tucker Crowe korábbi, legendás lemezének (Juliet) nyers, hangszerelés nélküli változata – és ami megváltoztatja főhőseink életét. 
 
A sztori 
 
A harmincas éveik végét taposó Annie és Duncan 15 éve alkotnak egy párt, de már maguk sem tudják, miért – legalábbis, ami Annie-t illeti. Miután a Tucker Crowe-mániás Duncan hozzájut a Meztelen Juliethez, azonnal lelkes kritikát ír róla rajongói honlapjára. Annie is megírja a maga ítéletét, ami szöges ellentéte Duncanének – és az ellentétek itt nem érnek véget. A nő kritikájára reagálva pedig hamarosan e-mail érkezik magától Tucker Crowe-tól. De vajon az illető tényleg az, akinek mondja magát? És ha igen, vezethet bárhova is egy ilyen kapcsolat? 
 
Miért kötelező?  
 
Mert ha van valaki, akiben még sosem csalódtunk, az Nick Hornby. Most is ugyanolyan érzékenységről, érettségről és érzelmességről (de nem érzelgősségről!) tesz tanúbizonyságot, mint amit korábbi művei alapján (el)várunk tőle. 

Európa Könyvkiadó, 3400 Ft
fürkész
2010.02.22
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.