Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala

Izgalmas disztópia egy kegyetlen túlélőjátékkal a középpontban – Amerika válasza a japán Battle Royale-ra. Suzanne Collins pályáját tévés gyerekműsorok írásával kezdte. Ezúttal valami sokkal durvábbal jelentkezett.
A sztori 
 
A 16 éves Katniss nagy nyomorban él anyjával és húgával az Észak-Amerika romjain létrejött Panem Tizenkettedik Körzetében. A mindennapok egyhangúságát minden évben megtöri valami: az országot irányító Kapitólium minden körzetből kisorsol két–két, 12 és 18 év közötti versenyzőt, akiknek részt kell venniük egy túlélőversenyen. Az Éhezők Viadalán egy mesterséges vadonban gyilkolják egymást a gladiátorok, hogy végül csak egy maradjon életben. Mikor Katniss kishúgát is kisorsolják, a lány önként jelentkezik helyette, és elindul meghalni, vagy (amire sokkal kisebb az esély) túlélni a kegyetlen játékot. 
 
A Battle Royale-hoz képest 
 
Az Éhezők Viadala sokkal átélhetőbb Takami Kósun regényénél, mivel a történéseket maga a főhősnő meséli el egyes szám első személyben. 
 
Mi benne a rossz mégis?  
 
Mivel a könyv egy trilógia első kötete, lezáratlanul ér véget – ráadásul még nem tudni, mikor csökkenthetjük frusztrációnkat a folytatás magyar kiadásával. 

Agave Könyvek, 2680 Ft
fürkész
2010.03.01
|

Kapcsolódó cikkekDreams Upon Waking.
Budapest, Műtő, február 21. - március 4.

14 festő Békéscsabáról.
Budapest, Artézi Galéria, február 23. - március 22.

Megfigyelések - Kim Corbisier kiállítása.
Budapest, Inda Galéria, február 21. - április 9.

Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.