Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala

Izgalmas disztópia egy kegyetlen túlélőjátékkal a középpontban – Amerika válasza a japán Battle Royale-ra. Suzanne Collins pályáját tévés gyerekműsorok írásával kezdte. Ezúttal valami sokkal durvábbal jelentkezett.
A sztori 
 
A 16 éves Katniss nagy nyomorban él anyjával és húgával az Észak-Amerika romjain létrejött Panem Tizenkettedik Körzetében. A mindennapok egyhangúságát minden évben megtöri valami: az országot irányító Kapitólium minden körzetből kisorsol két–két, 12 és 18 év közötti versenyzőt, akiknek részt kell venniük egy túlélőversenyen. Az Éhezők Viadalán egy mesterséges vadonban gyilkolják egymást a gladiátorok, hogy végül csak egy maradjon életben. Mikor Katniss kishúgát is kisorsolják, a lány önként jelentkezik helyette, és elindul meghalni, vagy (amire sokkal kisebb az esély) túlélni a kegyetlen játékot. 
 
A Battle Royale-hoz képest 
 
Az Éhezők Viadala sokkal átélhetőbb Takami Kósun regényénél, mivel a történéseket maga a főhősnő meséli el egyes szám első személyben. 
 
Mi benne a rossz mégis?  
 
Mivel a könyv egy trilógia első kötete, lezáratlanul ér véget – ráadásul még nem tudni, mikor csökkenthetjük frusztrációnkat a folytatás magyar kiadásával. 

Agave Könyvek, 2680 Ft
fürkész
2010.03.01
|

Kapcsolódó cikkekKözlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.