Burton és Bekmambetov a vámpírok ellen

Vámpírvadászként jelenik meg Abraham Lincoln egykori amerikai elnök Tim Burton, az Alice Csodaországban direktora készülő filmjében, amit Timur Bekmambetovval (Wanted) közösen készül vászonra vinni Seth Grahame-Smith regénye alapján.
Burton és Bekmambetov nem először fognak együtt dolgozni: korábbi közös munkájuk a 9 című animációs film, amit mindketten producerként jegyeznek és amit az április 8-tól 18-ig tartó 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon láthat először a magyar közönség. A Hollywood Reporter értesülései szerint az új filmre is produceri megállapodást írt alá a két filmes. 
 
A készülő közös projekt Seth Grahame-Smith Abraham Lincoln: Vampire Hunter (Abraham Lincoln, a vámpírvadász) című regényén alapul. Ugyanez a szerző írta azt a könyvet is, ami alapján Natalie Portman főszereplésével készül rendhagyó Jane Austen-film: a Pride and Prejudice and Zombies (Büszkeség és balítélet meg a zombik). 
 
Míg a Büszkeség és balítélet meg a zombikban, a Büszkeség és balítélet című Austen-klasszikus kicsavart, „szörnyesített” verziójában a Bennet lányok Elizabeth Bennet vezetésével két bál és házassági ajánlat között élőhalottakat irtanak, addig az Abraham Lincoln: Vampire Hunterben az egykori amerikai elnök jól képzett vámpírvadászként jelenik meg. 
 
A fent említett regényeket megjelentető philadelphiai kiadó adott már ki könyvet Sense and Sensibility and Sea Monsters (Értelem, érzelem és tengeri szörnyek) címmel is, ami szintén egy Jane Austen-művön alapul, és hamarosan megjelenik – nem Grahame-Smith, hanem egy másik szerző tollából – a Büszkeség és balítélet meg a zombik előzménye, a Dawn of the Dreadfuls is. 
 
 
wenn
2010.03.04
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:05
Dumbó
amerikai fantáziafilm, 2019
18:10
18:25
Teheráni tabuk
námet-osztrák animációs film, 2017
18:35
Mindörökké Batman
amerikai-angol akciófilm, 1995
18:45
James Bond: Goldfinger
angol akciófilm, 1964
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.