Batman

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (45)
Hiába is volt Heath Ledger minden idők egyik leghitelesebb főgenyája, be kell látnunk, hogy a Tim Burton-féle Batman-adaptációknál tökéletesebbet még a Sötét Lovag rendezői munkálataiért felelős Christopher Nolan sem bírt összehozni.
A Batman és Robint jegyző Joel Schumachert pedig talán jobb, ha nem is említjük, tekintettel arra, hogy a YouTube-on nyilvánosan vezekelt az ominózus darabért. Ellenben Tim Burton poénra vett verziója minden tekintetben telitalálat, melyben az egyébként meglehetősen szürke Michael Keaton sem minősül zavaró tényezőnek. 
 
Bruce Wayne, a kilenc éves kisfiú kénytelen végignézni jómódú szülei brutális meggyilkolását. A borzasztó élmény hatására megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, kihasználva a szüleitől örökölt vagyon adta lehetőségeket, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Régi ellensége, Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. Amikor leszáll az éj, s előmerészkednek Gotham bűnözői, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba. 
kirsch
2010.03.22
|
Batman
amerikai-angol akciófilm, 126 perc, 1989
Rendező:

Tim Burton

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.