Kedvenc helyek

Halo Legends Original Soundtrack

est.hu:
6/10
|
olvasói
(0)
[ soundtrack ] Bill Gates mamutcégének videójáték-piaci sikerességét és az Xbox bíztató jövőképét vázolta a 2001-ben megjelent Halo: Combat Evolved című fegyverlóbálós játék. A sci-fi körítéssel prezentált alien-gyilokról már ekkor kiderült, hogy a fejlesztők nemcsak a látványra, a zenére is komoly figyelmet fordítottak.
Erre nagyszerű példa a játék Martin O'Donnell-komponálta főcímzenéje, mely büntetni készült csellókból, gregoriánból és erősen perkázott ritmusokból kovácsolt hatásos űrhimnuszt, csillagközi gladiátorokat fűtő agybavalót.
 
Az idővel több résszel bővült játék univerzuma és karakterei köré mesélt történetek adják a Halo Legends gerincét. A hétrészes animesorozat fő koordinátora az Appleseed című japán animációs filmet is jegyző Shinji Aramaki volt. A zene itt alapvetően aláfestő, a történetek hozta fordulatokat, az üres töltényhüvelyek csilingelését vagy a háborúban ébredő fájdalmat erősítő elem, amelyben sokszor visszaköszönnek akár az első Halo játékban hallott, korábban már említett megoldások.
 
A zene ritkábban kerül a háttérből a figyelem középpontjába, és olykor a giccshatárt alulról kaparászva hoz néhány hangból épített zongorás darabokat, elnyúló vonós szomorúságot, a kietlen, kozmikus teret töltögető dallamokat éneklő kórusokat vagy földet-falat-arcokat ököllel csapkodó ritmusokat.
 
A feladatnak megfelelően sokszor találkozunk egy vagy két perc környékén mozgó darabokkal, amik inkább csak képekkel együtt, animációs környezetükben működnek igazán.
 
Saját kézzel barkácsolt hobbi űrodüsszeiánkhoz mindenesetre bőven találhatunk itt ihletet, arról nem is beszélve, hogy egy mp3-lejátszó segítségével kiderülhet, mennyire heroikus is lehet egy séta például a Margit körúton. 
spéter
2010.03.25
|


Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.