Hot Spots

Kerámiák a dániai Bornholm szigetről
Budapest, Museion No. 1., 2010. március 24. - április 24.
A kis balti-tengeri sziget, a dán Bornholm kiváló kézműveseiről híres. A kiállító keramikusművészek többek közt a gyönyörű és változatos természeti környezetből nyertek inspirációt munkáik elkészítéséhez.
A kis balti-tengeri sziget, a dán Bornholm kiváló kézműveseiről híres, akik különböző műfajokban képviseltetik magukat: kerámia-, üveg-, textil- és fémművességük egyaránt meghatározó.
 
A Bornholmon igen könnyen hozzáférhető agyagnak köszönhetően a fazekasság a régi idők óta virágzik, s a mai napig számtalan iparművész és kézműves él e mesterségből szerte a szigeten. A Bornholmi Művészek és Kézművesek Egyesülete (ACAB) ma hetven tagot számlál; nyolcuk, azaz pontosabban műalkotásaik most egy hónapra a Nemzetközi Kerámia Stúdió budapesti galériájába költöztek. A díjnyertes bornholmi keramikusművészek többek közt a gyönyörű és változatos természeti környezetből nyertek inspirációt munkáik elkészítéséhez.
Mohai Szilvia
2010.03.29
|
(3 kép)


Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.