Kedvenc helyek

Snoop Dogg: More Malice

est.hu:
7/10
|
olvasói
1/10 (1)
[ hiphop / rap ] A soha nem fáradó szorgalom jegyében jelentet meg néhány hónappal utolsó egész estés albumának kiadása után újabb lemezt a nyugati napfény és páratartalom lelkes rappere, Snoop Dogg.
A More Malice egy Jay Z közreműködésével készült remix-szel (I Wanna Rock), öt darab új számmal és egy kötelezően szőrén ismétlődő Gangsta Luvval érdemli ki az "explicit content"-matricát. A kiadvány egyébként cd-dvd kombóban is kapható, utóbbi a Malice N Wonderland című szuperhősös filmet szállítja, többek között Jamie Foxx és Xzibit színészi játékával erősítve.
 
Az alig félórás anyaghoz Butch Cassidy a So Gangsta című darabban, Kid Cudi pedig a That Tree-ben teszi hozzá a magáét. A Snoop Doggra jellemző hitelesség, ahogy saját karakterét kellő öniróniával és négy-öt szorosan egymást követő, kíméletlenül kontrasztos újraértelmezéssel hozza, most elhagyható állandó, akárcsak a dallamos, néha soulos áthallásokkal bíró alapok, amelyek masszív medencét adnak az ego jakuzziztatásához.
 
A House Shoes baljós-hegedűs hangmintája, a You're Gonna Luv Me r&b-s, szintetizátorával az elektronius popularitás felé forduló hozzáállása vagy a Pronto szintén szintivel egységcsomagban érkező zenéje nemcsak azt mutatja, hogy a tizedik nagylemezét is maga mögött tudó rapper még mindig biztos kézzel képes kialakítani saját tereit, de az is kiderül, hogy a habzó electropop hullám Snoop Doggot sem kerülte ki.
 
A More Malice egy nyilvánvalóan fesztelen lemez, ami nem ijed meg saját szintetizátorainak árnyékától, sőt azokat magától értetődő egyszerűséggel darálja be a Snoop Dogg-ügymenetbe. Az album rövidsége adhat okot némi elégedetlenkedésre, de így legalább egy több oldalról közelítő, színgazdag darab maradhat.
spéter
2010.03.30
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.