Kedvenc helyek

VA: Digitally Enhanced Volume Three mixed by Will Holland

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
[ electronica ] "A trance jövője biztos kezekben van" - írta a Mixmag Will Hollandről. Hogy egy ilyen kijelentés mennyire hangzik hitelesen egy zenei szaklaptól, mely a lemezajánlókon kívül szinte már nem is foglalkozik ezzel a leszálló ágban lévő (?) műfajjal, az persze kérdéses.

Linkek

A trance muzsika örök rejtély. Volt idő, amikor egyszerre volt előremutató, izgalmas és trendi (főleg a kilencvenes évek végén), most meg se nem izgalmas, se nem menő, elméletileg senki, a gyakorlatban mégis mindenki hallgatja. Legalábbis ezt bizonyítja a DJ Magazin tradicionális év végi szavazása, melyen folyamatosan az általunk csak levitézlett transz-huszároknak titulált lemezlovasok (Paul van Dyk, Armin Van Buuren, Ferry Corsten) végeznek az élen. Mivel azonban nem feladatunk megoldani a nagy rejtélyt, foglalkozzunk inkább Will Holland, a szebb napokat is megélt Gatecrasher-rezidens dupla mixalbumával.
 
A Digitally Enhanced Vol. Three a trance berkekben igen népszerűnek számító Enhanced kiadó harmadik mixalbuma, melyet a szigetország egyik népszerű lemezlovasa, Will Holland állított össze. Szándékosan nem használjuk a "mixelt" szót, hiszen már a cím is arra utal, hogy a DJ-nek itt maximum a számok kiválasztásánál volt némi szerepe. A gyanúnk, mely szerint egy lélektelen gépi mixet kapunk, sajnos később beigazolódik. De még így sem ez a kiadvány legnagyobb problémája.
 
Próbáltuk győzködni magunkat, hogy csak van annyi fantáziájuk a mai trance producereknek, hogy fülbemászó dallamokat és vokáltémákat írjanak (hiszen valahol ez lenne a műfaj lényege), de sajnálattal kellett rádöbbennünk, hogy nincs. Egyszerűen hiányoznak azok a könnyen megjegyezhető melódiák, kiállások és szintiorgiák, amelyek miatt ez a műfaj oly sok örömet okozott nekünk tíz évvel ezelőtt. Sőt továbbmegyünk: az ilyen szetteknél már az is sokkal izgalmasabb, amit Paul Oakenfold csinált a Szigeten tavaly, nevezetesen, hogy gigaslágerek trance verziót játszotta, mespékelve egy kis goával.
 
Valljuk be férfiasan: erről a huszonnyolc számot tartalmazó dupláról valószínűleg egy felvétel sem kerülhetett volna rá egy 2000 környékén megjelent Gatecrasher-triplára, és ez mindent el is mond a Digitally Enhanced harmadik részéről. Egyet tehetünk: jó mélyre elássuk ezt a kiadványt, és reménykedünk abban, hogy végre felnő egy generáció, amelynek a tagjai már tényleg nem tudják komolyan venni a trance-t.
vikipop
2010.03.24
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.