Méder Áron: Békét és szelet! Három év alatt a föld körül

Egy huszonhat éves kalandvágyó fiatalember elképesztő vállalkozása. Útinapló egy első hallomásra lehetetlennek tűnő vállalkozásról: földkerülő vitorlásút egy alig hatméteres balatoni vitorlással.
A sztori…
 
az, hogy nincs sztori. Mivel naplót olvasunk, így valós eseménye nincs a leírásnak, csak a három év minden boldogsága, nyűgje. Szembenézés önmagunkkal, félelmeinkkel. Vágyaink és álmaink megvalósítása minimál anyagi beruházással. S persze jó adag bátorság (vakmerőség?), elszántság, s temérdek vállalkozó kedv. 
 
Mitől érdekes? 
 
Leginkább attól, hogy őszintén, különösebb kertelés nélkül „kapjuk az arcunkba” a valóságot: szép álom a rekorddöntő vállalkozás, ám három évet eltölteni egyedül, dacolva viharral, napsütéssel, éhséggel, szomjúsággal, röviden az elemekkel, s a legnagyobb baráttal-ellenséggel, azaz önmagunkkal. Nos, kevesen lennénk rá képesek. Ha nem történt volna meg, talán el sem hinnénk. 
 
Imádni fogod, 
 
ha faltad a Molnár Gábor, Széchenyi Zsigmond útleírásait, vadászatait. Ékes bizonyítéka annak, hogy a (magyar) kalandorok még nem haltak ki a Föld nevű bolygóról.  
 
Ne olvasd el, 
 
ha nehezen birkózol meg a naplóformával, illetve azzal, hogy helyenként – talán a lelki őrlődésnek köszönhetően – nehezen követhető a cselekmény, illetve a kronológiai sorrend felborul. 

Jaffa Kiadó – Estkönyvek, 2940 Ft
CsJ
2010.03.29
|


Kép-Élmény.
Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2018. december 18. - 2019. március 10.

Lépték / Scales.
Budapest, Új Budapest Galéria, 2018. december 12. - 2019. február 17.

Krisztinaváros anno.
Budapest, Tér-Kép Galéria, 2018. december 12. - 2019. február 16.

Fekete Lyuk - A pokol tornáca. Underground Budapest '88 - '94.
Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. december 18. - 2019. június 23.

Játék
Sherlock Holmes, a világ első magándetektívje mindig olyan furcsa volt, hogy az már vicces. Will Ferrell szerencsére nem tiszteli a tekintélyt – egy Saturday Night Live szkeccsben már bebizonyította, hogy milyen volna Holmes, ha ő játszaná.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.