Budapesten Thurman és Pattinson

Március 28-tól két héten keresztül Budapesten tartózkodik az Alkonyat-filmek sztárja, Robert Pattinson, akihez hamarosan Uma Thurman is csatlakozik. A Bel Ami című angol-olasz koprodukciót, egy Maupassant-adaptációt forgatnak hazánkban.
Guy de Maupassant 1885-ös, magyarul A szépfiú címen ismert regényéből Declan Donnellan és Nick Ormerod forgat filmet. A cselekmény szerint az egyszerű származású, ám vonzó párizsi fiatalember, Georges Duroy (őt játssza Pattinson) gátlástalan módját választja az érvényesülésnek: előkelő szépasszonyok pénzét és társadalmi pozícióját fordítja a maga javára, miközben nem riad vissza a szélhámosságtól és a zsarolástól sem. 
 
A filmben Pattinsonon és Thurmanen kívül (ő Madeleine-t formálja meg) játszik még Christina Ricci, Kristin Scott Thomas és Colm Meaney is. Jelenleg azonban csak Pattinson, Ricci és Scott Thomas tartózkodik hazánkban, a Kill Bill-filmek sztárjának érkezése a jövő hétre várható. A Bel Ami forgatása egyébként Budapesten kívül angliai, londoni helyszíneken is zajlik. 
 
Egyes értesülések szerint múlt vasárnap az Andrássy úton kezdte a stáb a munkálatokat, most hétfőn a Szabadság téren forgattak, kedden pedig a Róna utcai filmstúdióban folytak a felvételek. Március 31-én a Pollack Mihály tér környékén, április 2-án a VIII. kerületi Bókay János utcában, április 3-án a Dohány utcában és az Erzsébet körúton folytatódik a munka. 
 
A kész filmet egyébként – melynek látványtervéért F. Kovács Attila, Janisch Attila filmjeinek látványtervezője, kosztümjeiért Stenger Zsuzsa felel és társproducerei közt is találunk egy magyar résztvevőt: Kemény Ildikót – valamikor 2011-ben mutatják be a mozik. A magyar premierről még nem áll rendelkezésre információ. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2010.03.31
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
18:10
Madame Nobel - A béke szerelmese
német-osztrák életrajzi filmdráma, 2014
18:15
Sötét elmék
amerikai sci-fi thriller, 2018
18:25
Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2004
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Tigris és sárkány
amerikai-hongkongi-kínai-tajvani akciófilm, 2000
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.