Kedvenc helyek

Kurt Rosenwinkel a Budapest Jazz Clubban

[ jazz ]
Budapest, Budapest Jazz Club, 2010. május 1. 21:00
Kurt Rosenwinkel olyan neveket tart mestereinek, mint John Coltrane és Notorious B.I.G. Mi van? Csak annyi, hogy ez 40 éves „fiatalember” beskatulyázhatatlan és unikális. Egyébként jazzt ad elő.
Nem is akárhogyan, és nem is akármilyen technikai tudással. Egyszerre lendületes, kreatív, friss, könnyen emészthető és kísérletező. Most, hogy John Scofield, Bill Frisell vagy épp Pat Metheny nyomdokain jár-e, teljesen indifferens, leginkább úgyis a saját köreit rója. Azt meg, hogy ez a kortalan férfiú működése húsz éve alatt hány albumon is hagyta ott a névjegyét, biztosan ő maga sem tudja. Az egykori Berklee-s diákot ezúttal Herbie Hanckock és Diana Krall közvetlen munkatársa, Rodney Green dobos és a Branford Marsalis Quartet bőgőse, a Grammy-díjas Eric Revis kísérik.
 
Radics Gábor
2010.04.02
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.