Kedvenc helyek

Film készül Jim Morrison utolsó napjairól

A független filmes Robert Saitzyk filmes jogokat nem kapott arra, hogy a Doors néhai frontemberéről forgasson filmet, ezért fikciós környezetbe ültette a legendás popzenész utolsó napjainak történetét.
A készülőben lévő dráma kizárólag Jim Morrison utolsó, párizsi napjait dolgozza fel, de fikciós keretbe ültetve, miután a rendező szerzői jogi kérdések miatt nem használhatta fel a valós emberek neveit, és itt-ott változtatni kellett a cselekményen is. Hasonló filmet készített korábban Gus Van Sant, aki Last Days című alkotásában Kurt Cobain utolsó napjai által inspirált filmet rendezett.

A filmbeli főszereplőt Jay Douglasnek hívják és a hetvenes évek Párizsában két nővel való párhuzamos kapcsolatán keresztül követhetjük nyomon utolsó napjait. A főszereplőt Shawn Andrews alakítja, aki Daitzyk debütáló filmjében is szerepelt. 

Az utóbbi évtizedekben több film is készült Jim Morrison életéről, a leghíresebb Oliver Stone 20 évvel ezelőtti alkotása, a The Doors.


 
NME
2010.04.16
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.