A legboldogabb lány a világon

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (3)
Delia Fratila a legboldogabb lány a világon: a vidéki középiskolás ugyanis egy gyümölcslé címkéinek beküldésével nyert egy autót. Most pedig Bukarestbe utazik a szüleivel, hogy mindezt ország-világ előtt el is mondja, ...
...hiszen az akció része az is, hogy reklámfilmet forgatnak a sorsolás nyerteseinek főszereplésével – köztük Deliával. A lánynak nincs más dolga, mint beülni a nyereményautóba és fél percben kamerába mondani hatalmas szerencséjét, majd nagyot kortyolni az ominózus üdítőből. Nem tűnik nehéznek, Delia eleinte élvezi is a sminkelés izgalmát és azt, hogy életében először a figyelem középpontjában lehet.
 
Csakhogy a forgatás egyre csak nyúlik, a felvételek és a problémák szaporodnak, az üdítő pedig egyre jobban megkeseredik szegény főhősnő szájában. Mikor a megrendelő kitalálja, hogy „ennek a lánynak bajusza van”, amit azonnal le kell gyantázni, valódi tortúra kezdődik Delia számára – aminek a végén még a jól megérdemelt jutalom sem várja… 
 
A sok monoton ismétlődés miatt A legboldogabb lány a világon Deliájának kálváriája leginkább a szintén román Lazarescu úr halála főhőséére emlékeztet. Csak itt pont fordítva működik a mechanizmus: míg a Lazarescuban a folyamatosan tárgyként kezelt szerencsétlen öregember a néző szemében is fokozatosan elszemélytelenedett és identitását vesztette, addig Radu Jude alkotásában addig-addig macerálják ezt az eleinte egy cseppet sem érdekes, unalmas kamaszlányt, míg igazi kis hőssé válik, akivel együtt tudunk érezni szánalmas kalandja minden egyes percében. 
firkász
2010.04.29
|
Cea mai fericită fată din lume
holland-román filmdráma, 100 perc, 2009
Egy román lány autót nyer egy sorsoláson, melyet Bukarestben készül átvenni a családjával. Csakhogy odáig el is kell jutni, majd viszonzásként a cég reklámfilmjében kell szerepelni.
Rendező:

Radu Jude

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2010. május 6.
(4 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:15
Dirty Dancing 2. (Piszkos tánc 2.)
amerikai romantikus dráma, 2004
18:20
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
18:50
Az olasz munka
angol krimivígjáték, 1969
18:50
Danny Collins
amerikai dráma, 2015
19:00
Árvaház
spanyol-mexikói horror, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.