Avatar: rekord a házimozikban is

A mozik után DVD-n és Blu-rayen is rekordot döntött minden idők legsikeresebb filmje, az Avatar c. James Cameron-sci-fi. A látványos műből ápr. 22-én, a Föld Napján történt megjelenését követően 4 nap alatt 6, 7 millió korong fogyott.
Ezzel pedig az Avatar lett minden idők legjobban fogyó házimozis megjelenése az észak-amerikai piacon. A 6,7 millió lemez egyébként 4 millió DVD-t és 2,7 millió Blu-ray diszket jelent. A mindezekből adódó bevétel pedig nem kevesebb, mint 130 millió dollár. Az eddigi rekordot ezen a területen a 2008-as A sötét lovag tartotta. 
 
A 20th Century Fox stúdió szerint a Cameron-opus pusztán a Blu-ray-megjelenéseket tekintve is rekordot döntött (azaz az Avatar lett az eddigi legjobban fogyó Blu-ray-kiadvány is). Az új formátum eladásait illetően is A sötét lovag volt az eddig csúcstartó: 2,5 millió Blu-ray-lemezt adtak el belőle az elmúlt 16 hónap alatt. Ezen eredmény túlszárnyalására azonban az Avatarnak 4 nap is elegendő volt. 
 
Egyes források szerint az ökosci-fiből már megjelenése első napján összesen 4 millió lemez talált gazdára, és ebből 1,5 millió volt Blu-ray – míg A sötét lovagból korábban egy nap alatt csak 600 ezer Blu-ray-korongot tudtak eladni. A kereskedők egyébként rekordra számítanak az Észak-Amerikán kívüli területeken is. 
 
Az Avatar kifejezetten a Föld Napjára időzített amerikai és kanadai DVD-kiadását hétfőn a brit megjelenés követte (Nagy-Britanniában több bolt emiatt már éjfélkor megnyitotta kapuit a rajongók előtt), hazánkban pedig április 28-án jelenik meg DVD-n és Blu-rayen a csodálatos képi világot tartogató korong. 
 
A rajongók számára azonban nemcsak a házimozis megjelenés szerezhet örömet. Mint arról a múlt héten mi is beszámoltunk, James Cameron a Los Angeles Timesnak nyilatkozva azt mondta: korábban még nem látott 6 perces anyaggal bővítve mutatják be újra idén nyáron a filmet, melynek a közeljövőben elkészül a folytatása is. A második rész a direktori nyilatkozat szerint a Pandora bolygón található óceán világára koncentrál majd. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2010.04.27
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Egy csodálatos elme
amerikai dráma, 2001
21:00
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
23:25
Fargo
angol thriller, 1996
01:30
Viharsziget
amerikai akciófilm, 2010
03:45
A sas
amerikai akciófilm, 2011
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.