Politikai thrillert forgat Emmerich Shakespeare-ről

Roland Emmerich szívesen választ filmtémául nagy apokaliptikus katasztrófákat, most azonban teljesen más terepre merészkedett. Legújabb mozija, az Anonymus egy politikai thriller, melynek középpontjában William Shakespeare áll.
Megszokhattuk már: Roland Emmerich akkor van igazán elemében, ha a világvégével kell összemérnie az erejét: legyen szó ellenséges földönkívüliekről, váratlan klímaváltozásról vagy a maja naptár megjövendölte általános katasztrófáról, legnagyobb filmjeiben – például A függetlenség napjában, a Holnaputánban vagy a 2012-ben – a teljes pusztulás képeivel nyűgözte le nézőit.
 
A rendező azonban most, úgy tűnik, szakít ezzel a hagyománnyal, Anonymus című legújabb filmje ugyanis, melynek bemutatója 2011-ben várható, egy a XVII. század elején játszódó politikai thriller, középpontjában pedig az a férfi áll, aki állítólag William Shakespeare színdarabjait írta. Rhys Ifans Oxford grófját alakítja majd, aki bizonyos elméletek szerint I. Erzsébet királynő (őt Vanessa Redgrave kelti életre) törvénytelen fia, és aki már felnőtt korában el is csábította az uralkodónőt – és egy másik törvénytelen örököst nemzett vele. 
 
– Eddig arról ismertek, hogy a világ legnagyobb szobrait és épületeit filmeztem, amint összedőlnek és elpusztulnak – nyilatkozta a rendező. – Most a legnagyobb irodalmi és történelmi alakok nimbuszával csinálom ezt. Én nem a tudósokkal akarok vitatkozni, hanem a nézőket szeretném szórakoztatni egy olyan történettel, ami szinte minden Shakespeare-darabban megtalálható: van benne cselszövés, törvénytelen örökös, vérfertőzés, lázadás, királyok, királynők.. 
 
 
 
IC Press
2010.05.13
|


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
A kokainkölyök
amerikai bűnügyi film, 2018
18:10
Adele Spitzeder, a csaló
német-osztrák filmdráma, 2012
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:25
Bérgyilkosok
amerikai akciófilm, 1995
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Ma kerül a lelőhelyekre, tonnányi őszi programmal (és egy Brad Pitt interjúval!!!) Játékunk is folytatódik: fotózkodj Pesti Esttel, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőjegyeket adunk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.