Kedvenc helyek

A Neoton Família lesz a VIVA Comet egyik díjazottja

Neoton Família kapja a Magyar könnyűzenéért díjat a június 17-i budapesti VIVA Comet gálán. A Syma csarnokban rendezendő eseményen fellép többek között Ákos és a német Cascada is.
A VIVA Comet-díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben, a magyar elismeréseket idén tizedszer osztják ki. A győzteseknek járó átlátszó üveggömböket ezúttal öt kategóriában - az év énekesnőjének, az év énekesének, az év új előadójának, az év együttesének és az év videójáért - adják át, és amolyan életműdíjként odaítélik a Magyar könnyűzenéért díjat.

Ez utóbbi díj idei nyertese a Neoton Família (az elmúlt években az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals és Ákos kapta meg az elismerést) lett. A bejelentést egy budapesti sajtótájékoztató keretén belül tették meg, az eseményen a Neoton Família lemezeiből, fellépő ruháiból, hangszereiből kiállítást szerveztek a Syma csarnokban.

A zenekar elődje, a Neoton 1965 decemberében jött létre. Az együttes fennállása során többször átalakult, legsikeresebb időszaka az 1980-as években volt: ebben az időben tizenöt országban koncertezett, itthon és külföldön összesen hatmillió lemezt adott el, 1983-ban pedig megnyerte a japán Yamaha könnyűzenei fesztivált.

Az idei VIVA Cometen fellép mások mellett a német Cascada, az Anti Fitness Club és Ákos is.


 
2010.05.18
|


Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.