Kedvenc helyek

Gentleman: Diversity

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (1)
[ reggae ] A legjamaicaibb - habár nem raszta hajú - német reggae-sztár, a minden lehetséges értelemben a Köln-Kingston tengelyen mozgó Gentleman ötödik albumát a sokszínűségnek szentelte.
A Diversity pozitívan vibráló dalaiban a mindig Úriember Tilmann Otto a toleranciát, a szolidaritást és a kölcsönös tiszteletet hirdeti, szenvedélyes hittel, optimizmussal (vagy talán már idealizmussal).
 
Ahogyan 2010-ben a világban a dolgok állnak, erre szükség is van, Gentleman pedig karizmatikus és jellegzetes orgánumú igehirdető, Bob Marley német "fia" - ebben nincs hiba. A változatosság ideája a lemez zenei palettájára is vonatkozik, és itt már akadnak mellényúlások.
 
A klasszikus, élőhangszeres reggae-dalok, amik a lemez felét alkotják, persze nem okoznak csalódást, elvégre ez Gentleman igazi műfaja és erőssége (apropó: jelenlegi zenekara The Evolution néven fut), sőt a reggae-ikon Sugar Minott közreműködésével felvett Good Old Days a lemez legjobb pillanata. A szintetikus dancehall-opuszokkal sincs gond, az a finom digidub-hatású szám a vége felé pedig egészen "progresszív".
 
Hanem azok a fránya, gagyitrance-szintiszólamokkal és autotune-nal operáló R&B-s, dance-es dalok nagyon nem illenek a képbe; pont Gentleman-nek semmi szüksége nem lenne arra, hogy megmutassa, ő ilyet is tud - ugye nem a gonosz Babylon van a dologban?
Bugi Jakab
2010.05.26
|


Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.