Jövőnk öröksége XX. → XXI. – Az európai örökség megőrzése

A Hagyományok Háza az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmusok támogatásával Jövőnk öröksége XX. → XXI. címmel közel 220 millió forint összköltségvetésű projektet valósít meg 2011 áprilisáig.
A projekt célja a szellemi kulturális örökség megőrzése és átörökítése XXI. századi technológiával, illetve a népi kultúra széleskörű terjesztése, népszerűsítése. Az előkészítő munkák után a projekt most újabb szakaszához érkezett.
 
A támogatásnak köszönhetően elkészült a Hagyományok Házában a folklórfelvételek digitalizálásának központi helyisége, amely könyvek, lemezek, a Táncházarchívumban összegyűjtött anyagok tárolása mellett a Jövőnk öröksége projekt új munkatársai számára jelent munkahelyet. A digitalizálás első eredményei hamarosan kézzelfoghatóvá válnak a szakma mellett a folklór iránt érdeklődő nagyközönség számára is, hiszen júniusban megjelennek az Utolsó Óra keretében rögzített, 50 részesre tervezett CD-sorozat első darabjai.

Hamarosan újabb ihletet adó forrás áll rendelkezésére a magyar népzenéből merítő zenekaroknak, táncegyütteseknek. A Hagyományok Házában a Jövőnk öröksége projekt keretében ugyanis jelenleg folyik 1250 órányi folklórfelvétel digitalizálása, mely hamarosan mindenki számára elérhető lesz az interneten keresztül.


2010.05.28
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.