Toy Story 3-szinkronverseny: megvan a nyertes!

Kiderült, ki nyerte a Disney Csatorna által meghirdetett országos szinkronversenyt. A verseny célja az volt, hogy egy szerencsés gyerek apukájából, férfi hozzátartozójából sztár lehessen a Disney Pixar régóta várt Toy Story 3 című filmjében.
A verseny tétje az volt, hogy ki adja a hangját az egyik filmszereplőnek, a zöld játékkatonának.
 
A szinkronversenyre több százan jelentkeztek február és március folyamán, de csak négy apuka kerülhetett be a döntőbe: egy nyíregyházi nyomozó, Roskó Péter; egy budapesti élelmiszerbiztonsági szakértő, Kő Gergely; egy pécsi családapa Bötkös Tibor és egy leányvári termeléstámogató mérnök Fodor Attila. Május közepén a kiválasztott négy versenyzőt egy budapesti szinkronstúdióba hívták meghallgatásra, ahol az apukáknak éles körülmények között kellett elmondaniuk a zöld játékkatona egy mondatát. A szinkronizálásban Várkonyi András, a Barátok közt Vili bácsija segített az apukáknak, amire, mint kiderült nagy szükség volt, hiszen egy sor felmondása közel fél órát vett igénybe.
 
A meghallgatásról még felvétel is készült, amit a Disney Csatornán lehet megtekinteni először június 4-én pénteken. 
 
Végül a budapesti Kő Gergely (33) bizonyult a legjobbnak, ő szinkronizálhatja tehát a Toy Story 3-ban a zöld játékkatonát, hangját pedig milliók hallhatják majd országszerte a film vetítésekor, legelőször június 17-én, a film premierjén.  
 
Nem tudom elmondani, mennyire örültem, amikor kiderült, hogy én vagyok a nyertes. Szerintem nagyon szoros volt a verseny, hiszen mindannyian megküzdöttünk a szinkronizálással a stúdióban. A szinkronrendező nekem például egy pohár vizet is hozott, mert állandóan elcsuklott a hangom a nagy idegességtől. Mélyen legbelül azért reméltem, hogy én nyerek, mert úgy érezem, van hozzá tehetségem és mindig is érdekelt a szinkronizálás.” – lelkendezett a nyertes.  
 
Gergelyt unokaöccse, a 10 éves Weisz Balázs nevezte be, aki a Toy Story első és második részét már sokszor látta és nagyon várja a folytatást, melyben most már biztos, hogy a nagybácsi is szerepet kap, mint a játékkatona szinkronhangja:  
 
Az én kedvenc szereplőm Guba, a malac és Vili bácsi is nagyon tetszett, aki Slinky kutyát szinkronizálja. De most a legbüszkébb a bácsikámra vagyok, aki szerintem a legügyesebb volt.” 
 
Tíz évvel az első mozifilm után a közkedvelt Toy Story-filmek alkotói tehát ismét kinyitják a játékdobozt, hogy új kalandokat élhessünk át kedvenc beszélő játékfiguráinkkal és Magyarországon Kő Gergelyt hallhatja majd az egész ország a filmben, aki unokaöccsével együtt egy különleges VIP vetítésen is részt vehet.  
 
 
2010.06.04
|


Filmek a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
P
17
Szo
18
18:05
Harry Potter és a félvér herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Rejtélyes házasság
amerikai thriller, 2018
18:15
Maja, a méhecske
német-ausztrál animációs film, 2014
18:20
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
P
17
Szo
18
13:12
Chirp
I. évad, 12. rész
13:22
Tini titánok, harcra fel!
2013, 451. rész: Igazság, béke és valami más
13:24
Chirp
I. évad, 13. rész
13:25
Veszélyes Henry
I. évad, 108. rész: Az űrszikla
13:30
Én kicsi pónim: Varázslatos barátság
VII. évad, 2. rész: A palackba vele
Játék
Wolf Kati, Vitáris Iván (Ivan and the Parazol) és a Budapest Jazz Orchestra koncertje a KlauzálHázban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.