Kedvenc helyek

Haldoklik a zeneipar, állítja Thom Yorke

A Radiohead frontembere a nagy kiadókat süllyedő hajóhoz hasonlította, és óva intette a zenésztársakat, hogy felszálljanak erre a hajóra. Thom Yorke szerint a mamutkiadóknak már csak hónapjaik lehetnek hátra.
Thom Yorke egy zenei oktatáshoz készült tankönyvben osztotta meg nézeteit a zeneiparról, és nem köntörfalazott a jelenlegi állapotok kapcsán. Az énekes szerint már csak hónapok kérdése, és a popipar teljesen átalakul, a zenekiadással foglalkozó óriásvállalatok eltűnnek, és alternatív terjesztési módszerek veszik át a helyüket. Az énekes úgy véli, nem sokan fogják siratni a haldokló nagyvállalatokat.

"Nem lesz nagy veszteség a világ számára, hogy a zeneipar nagyvállalatai végleg kimúlnak. Azt tanácsolnám, ne láncoljátok magatokat a süllyedő hajóhoz, mert higgyétek el nekem, tényleg süllyed" - fogalmazott a tankönyvben Yorke.

A Radiohead a lemezkiadásban már évekkel ezelőtt önálló útra tért, szakított az EMI kiadóval, és 2007-es In Rainbows című albumát már saját maga jelentette meg, a hivatalos honlapon közzétett anyagért mindenki annyit fizetett, amennyit akart. 


 
BBC
2010.06.10
|


Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.