Kedvenc helyek

Chali 2na: Fish Market Part 2

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (1)
[ dubstep / funk / hiphop / reggae ] Úgy tűnik, maradtak még fel nem fedezett, izgalmasabb zugok a halpiacon. Chali 2na visszatér, megcsillan az ismerős mélység, szól a bariton, és a 2natól már megszokott, szín- és ízgazdag alap az alap.
Gátlástalan mennyiségben szemplerezett hangszerek, funkba csúszás, reggae-be igazodás és a magát csak és kizárólag a megfelelő pontokon a képbe helyező, korábban a kiváló Jurassic 5-ot és a mai napig működő Ozomatlit erősítő rapper érkezik.
 
A közel egyórás anyagon a baráti közreműködések mellett kontrasztot teremtve ugrik ki Chali mélysége, amikor erre szükség van. Mert a Fish Market második felvonásának egyik legnagyobb pozitívuma, hogy bár itt is főszerepet játszik a membránriogató 2na hangja, de ha kell, a háttérbe vonul, játékteret hagy a zenének, a hangmintáknak, a mértéktartóan fűszerezett, csavargatott alapoknak és a lemezen vendégeskedő előadóknak - például az egyik legjobb számként szereplő No Bad Monban remeklő Tanya Stephens-nek.
 
Most sem kapunk kevesebbet az elvárhatónál: a puha soultól a funkon keresztül az alapértelmezetten okosra hangolt hiphopig 2na újra megmutatja, hogy is lehet a fél világnak eladható, izgalmas és koncentrált anyagot az asztalra tenni. Mivel a számok mixtape formában érkeztek, a hagyományosnak tekinthető album-elképzelések nem sok nyomot hagytak a rendszeren. Skitekkel, trekekkel együtt 22 egység sorakozik itt, és néha feleslegesnek tűnő, az egy-két szám indította felíveléseket visszafogó darabokhoz - mint a Rusko produceri munkája mellett született Gadget A Go Go dubstepje, melyben 2na valahogy el is veszik - érkezhet a lemezt átólcettig hallgató.
 
Bár a szintetizátoros keménykedéssel induló mixtape sokat ígér, és általában be is tartja az ígéreteit, valószínűleg rövid idő elteltével erről a lemezről is csak néhány szám marad meg a playlisteken - és a fejekben.
spéter
2010.06.20
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.