Szerelem és egyéb bűnök

est.hu:
5/10
|
olvasói:
10/10 (4)
Bár mostanában jó eséllyel egész Belgrád kávéházakban múlatja idejét, van azért morcosabb arca is a városnak, pláne télen, ahogy azt számtalan szerb filmből megtudhatjuk. A címszavak a következők: elvesztegetett lehetőségek és egy szebb jövő reménye.
A lakótelep olyan kelet-európai filmes klisé, mint Amerikában a kertváros vagy a pompomlányok. A lakótelep készen szállítja a karaktereket, a kisstílű bűnözőket, a született veszteseket, a meg nem értett gyerekeket és az elvirágzott szépasszonyokat. Az első filmes Stefan Arsenijevic sem rest ezekből az elemekből, illetve némi pesszimizmussal kevert humorból és a mexikói Consuelo Velázquez majdnem megunhatatlan dalából építkezni. A felállás a következő: adott a környék bódéinak megsarcolásából élő idősödő gengszter, a csaja, aki lelépne a pasija pénzével, a főnök balkeze, aki szerelmes a nőbe, illetve akad egy szenilis operaénekesnő és egy minden művészfilm legelcsépeltebb közhelye: a Gyerek, Aki Nem Beszél.
 
Megy is a vacakolás köztük, elfojtott érzelmek kiterítése, vallomások megemésztése és a lojalitás körüljárása, meg persze a mai szerb társadalom számára valóban fontos problémák is előkerülnek, mint az emigráció és a jó öreg kapitalizmus betüremkedése. Ennek megfelelően a történet kezelése és a színészi játék az elfogadható, a szimpatikus és a kifejezetten szappanoperás szint között mozog, pár olyan, kéretlenül ránk tukmált szimbólummal, mint a meghibásodott szolárium és a szabadon szárnyaló sólyom a szürke lakótelep házai felett. És vagy harmincszor eléneklik azt, hogy Besame mucho!
Vízer
2010.06.16
|
Ljubav i drugi zlocini
német-osztrák-szerb-szlovén vígjáték, 106 perc, 2008
A könyvelő Anica a védelmi pénzek havi begyűjtésének napján gondol egyet, felmarkolja az összeget, és a gengszter pénzével elutazik az országból.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2010. június 24.


Film premierek

Éjszakai játék

amerikai vígjáték, 90 perc, 2018

A víz érintése

amerikai-kanadai kalandfilm, 123 perc, 2017

A Pentagon titkai

amerikai történelmi dráma, 115 perc, 2017
Játék
Nőnapra hívja össze bulizni a lányokat (és az érdeklődő fiúkat) Horányi Juli egy „nagy csajos estére”!
Filmek a TV-ben
18:05
Fulladás
amerikai akciófilm, 2014
18:15
Beverly Hills-i zsaru
amerikai akcióvígjáték, 1984
18:25
Csokoládé
angol-amerikai romantikus film, 2000
18:45
Amerika embere
spanyol-venezuelai történelmi dráma, 2013
18:45
Támadás a Fehér Ház ellen
amerikai akciófilm, 2012
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.